Wikipedia

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Losseplads

Wikipedias hovedkontorer. Bemærk venligst at Jimbo Wales sidder udenfor med sin hund Blitzkrieg.

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Wikipedia.

Wikipedia er en billig efterligning af Spademanns Leksikon og er meget kedeligt. Man keder sig faktisk ihjel. Hvis nogen skulle være i tvivl: Wikipedia er kedeligt. Ekstremt kedeligt. Faktisk er wikipedia det mest kedelige på jorden. Udover en dag uden rød sodavand. - Altså keder man sig ihjel når man læser noget på wikipedia. Denne frygtelige skæbne er indtil nu overgået 12 uskyldige, der opholdte sig for længe på siden. Firmaet ejes af den verdenskendte superskurk Jimbo Wales, der også står bag bl. a. Wikiea, Wikialdi, det svenske Wikea og det var også dem der fandt på at dyrke frugten Wikiwi. . Wikipedia har valgt at forklare Spademanns Leksikon som en joke, en sølle parodi på Wikipedia, men sandheden er, at Spademanns Leksikon har eksisteret siden 1654, omkring 10 år før Commodore 64 kom ud, i 1664. men det er også kun fordi at en bænkebider sprøjter sæd ind i rugeposen på hunden. min historie lære siger at man ikke må bruge wiki så jeg bruger spademandens lektikon

do.dodldod.

"Et biord (adverbium) er et ord, som nærmere bestemmer et udsagnsord, et tillægsord et andet biord eller en hel sætning. Biordene hører til småordene, som på dansk ikke bøjes, uanset deres funktion i sætningen"

~ Wikipedia om Biord


"Et biord er et ord"

~ Spademanns Leksikon om Biord


"Copy/Paste er din ven og min farfars exx"

~ Elev om Lektier


"Uncyclopedia er en wiki, der oprindelig startede som en parodi på Wikipedia, selv om Uncyclopedia påstår det modsatte (og nævner også at Wikipedia påstår det modsatte, og så videre...). Uncyclopedia blev originalt lavet som en aktion mod Wikipedias politik angående humor i artikler. Siden blev startet i januar 2005 (selv om de selv påstår, at den blev grundlagt af Oscar Wilde tilbage i 1800-tallet). Siden voksede hurtigt og har i dag næsten 23.000 artikler. Uncyclopedia findes foreløbigt på 22 sprog.

Første stavelse, Un- giver en benægtelse i forhold til grundordet, og man har valgt at sammentrække udtrykket un-encyclopedia ved at udelade en-, således at ordet alligevel mest muligt minder om grundordet.

På hjælpesiden "Purpose" (formål) fremgår det, at meningen er, at uncyclopædien skal bestå af sarkastiske, sjove og underholdende misinformationer, idet sandheden ofte er kedelig. Dog fremhæves det, at man bør forsøge at være morsom, ikke bare dum at høre på.

Den danske udgave hedder Spademanns leksikon, og har en titel inspireret af Lademanns leksikon og har 5.313 artikler pr. 18. Februar 2011. Den blev startet den 13. maj 2006 af wikipedianeren Metalindustrien (dengang Lhademmor). Ligesom Uncyclopedia har den en fiktiv grundlægger, der på dansk hedder Omboo Hankvald "

~ [[Wikipedia]] om Uncyclopedia og Spademanns Leksikon


"Hvad fanden bilder i jer ind, lortefolk. Enhver ved da at spademanns leksikon er langt mere sofistikeret og kom FØRST!"

~ Spademanns leksikon til Wikipedia om forgøende citat


[redigér] Bidragsydere

Den typiske Wikipedia-skribent er mand, single, 40+, folkeskolelærer, fra landet, dum, grim, sclerosepatient, hører Helmut Lotti, selvhøjtidelig og kører i Mazda 626 med Jason Watt-bremse.

På en normal dag er mængden af artikler en tiendedel af diskussionsindlæggene og handler for det meste om...

.....etc. etc. På den måde får skribenterne kørt deres egne cum-shots af i hovedet på læserne, som sidder tilbage med åben mund og en klump i halsen.


[redigér] Fremtidig forretningstrategi

Wikipedia overvejer at gentage Lademanns Leksikons succes med at udkomme i bogform og skal derfor i mange år slås med en masse naive skribenter, som troede at det hele var non-profit og GPL og GPS og derfor føler sig snydt.
Derudover satser Wikipedia på at formindske den forudsigelighed som i dag gør at man aldrig vil kunne finde artikler om bollerum, Conrad og Aksel, Cillit Bang, Ole Erling, Victoria Silvstedt og andre nitro-emner.

Desuden overvejer Google at opkøbe Wikipedia for $53.99 og sørge for at man er nødt til at downloade Google Earth først for at få access til N-Cyklo-Pædien.

[redigér] Links

nn:Wikipediagl:Galipediasimple:Wikipedia

Personlige værktøjer