Tid

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg

"Nu er der gået to år"

~ Dig om 2 år


"Tiden er på min side, ja den er"

~ Mick Jagger om sin tid som associeringspartner


Tiden er en grim opfindelse, som nogle foretagsomme personer med bestemmerøvs-gener fandt på engang for meget længe siden; det var muligvis babylonerne, der alle dage har været nogle banditter, jævnfør Biblen. Vi ved af gode grunde ikke helt præcis, hvornår tiden blev opfundet som magtfaktor, fordi tiden som begreb endnu ikke var fuldt defineret dengang tiden overhovedet blev indført.

Men det ligger helt fast, at Paven engang huggede en obelisk til et solur, og han gjorde det allerede før han fandt ud af, at Jorden kredser om Solen og ikke omvendt. Det var først engang sidst i det 20. århundrede at Paven indså, at den kirkelige højhed havde taget fejl omkring det heliocentriske spørgsmål, som Galileo kom i klemme på.[1]

[redigér] Tid som indtjeningsfaktor

Siden kampen om soluret, dengang Paven fik obelisken til Peterspladsen i Rom, har tiden været et objekt for kapitalistiske interesser. Siden har vi set kendte ur-producenter såsom Rolex og Seiko gå ind i kampen om at få fat i pengene til tiden og på grund af tiden.[2] Tidsfaktoren selv er uden tvivl kilden til deres succes.

[redigér] Ven eller fjende?

Tiden kan arbejde til alles fordel, og enhver skal til sin tid, hvilket er nedtur, med mindre man har nedtur i forvejen; for så betyder det ikkemeget, om tiden er inde. Tiden slår altså folk ihjel, men folk kan omvendt også bare slå tiden ihjel, hvis de er kedsomhedsramte sjæle.


[redigér] Tidens tempo

Tiden, ja, den er faktisk ret smart. Det forholder sig nemlig sådan, at tiden begynder at gå langsommere jo hurtigere man bevæger sig. Det betyder at hvis du bevæger dig hurtigt nok kan du: 1) røve mange bankerkort tid 2) tilbringe endnu flere timerspademanns leksikon. 3) Nå at blive diktator. Se spademanns guide til at blive diktator. 4) Og meget, meget mere!

[redigér] Kendte måder at slå tiden ihjel på

[redigér] Se også

[redigér] Rettidige fodnoter

  1. Årets gang i Vatikanstaten, Gyldendal 1610
  2. Det er videnskabelig bevist, at tid er penge
  3. I videnskabelige kredse diskuteres det, om tiden rent faktisk slås ihjel i et sort hul, eller om den bare står stille på begivenhedshorisonten
Personlige værktøjer