Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Cille


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 7.604 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Billedegalleri


Clock
Uaktuelle begivenheder

10. Oct 2014, 16:24
Nyhed:Nye ministre igen-igen
31. Aug 2014, 6:43
Raceoptøjer i Norden!
21. Dec 2012, 21:25
Nyhed:Dommedag aflyst


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

ANJA


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Omboo Hankvald
oprettet d. 29. Aug 2006, 11:17
ThumbsUp
Nik & Jay
oprettet d. 03. Oct 2006, 17:47
ThumbsUp
Gerald Ford
oprettet d. 25. Apr 2008, 10:10
ThumbsUp
Hugleik
oprettet d. 05. May 2008, 14:03
ThumbsUp
Polo
oprettet d. 26. May 2008, 18:41
ThumbsUp
Verdenshistorien
oprettet d. 26. Feb 2009, 8:36
ThumbsUp
Ægypten
oprettet d. 30. Sep 2009, 11:15
ThumbsUp
Højttaler
oprettet d. 09. Apr 2011, 20:18
ThumbsUp
Pejlevognen
oprettet d. 18. Sep 2012, 8:57

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen

Hop til artikel

Spademanns svarer: Hvorfor skulle jeg respektere min spand?

ThumbsUp
Enspand-why
Enspand

En af hverdagens helte. Overset og bortgemt i et kosteskab. Meeeget uretfærdigt!

Enspand-udsigt

Fig. 1. Se hvordan denne nyyydelige unge dame rigtig kan nyde udsigten, fordi hun har husket sin udsigtsspand.

Enspand-heste

Fig. 2.Polly og Molly - pakket og klar til dagens udflugt.

Enspand-kaffe

Fig. 3. At det er rigtigt hvad vi siger kan ses deri, at man stadig kan få en spand kaffe. Her er et billede af en lille spand kaffe, hvor en dueflok vist lige er fløjet henover.

Enspand-lort

Fig 4. Ja.. Hvor skal man gøre af det?

Enspand-balance

Fig 5. Tytte Hyttelgreen før hun begyndte at spise på McDonalds hver dag.

En spand er et redskab, som gør stor nytte i vores hverdag. Den er som regel ganske anonym og underkendt, og få er de gange, hvor et menneske i oprigtighed har vendt sig mod sin spand og sagt tak.

Det skal der hermed rådes bod på.

Hvad er den lavet af?

Jo, i gamle dage blev spande lavet af træ. Stykker af træ, der blev fugtet i vand og spændt i form. For at holde sammen på spanden trak man så en strop af jern uden om. Hvad man gjorde inden jernet? Ja, det var grusomme tider, da brugte man tarme fra levende mennesker, men det prøver vi at lægge bag os.

Det var selvfølgelig et allerhelvedes arbejde, og man kom tit sent hjem og lugtede ud af munden og ville slås, men faldt i søvn på sofaen, som var lavet af granit dengang, og der var skam ikke råd til fjernsyn, næææh nej, min fine ven, vi var nødt til at høre dampradio, hvis ellers vi havde damp nok.

Siden hen opfandt man plastic, som er sådan noget kunstigt noget der kan bøjes i alle retninger og smager ad helvede til, når det bliver brugt til pølseskind. Og nu var det en fryd for øjet at lave spande, i Kina altså, for de danske CO2-mål skal overholdes, koste hvad det vil, men sålænge lortet laves i Kina, kan vi jo være ligeglade.

Hvad bruger man den til?

Oooork, få mig ikke startet her! Utallige er de formål, hvortil den statsautorisede danske spand kan bruges! Se bare de fine eksempler herunder:

De fine eksempler herunder

Udsigtsspand

Til højre (fig. 1) ser vi et billede af den ganske unge Gyda Larsen, der bogstaveligt talt er på spanden. Nyd udsigten! Havde Gyda ikke medbragt sin udsigtsspand til De Horribiske Øer, havde hun aldrig fået set andet end loftet fra sin seng. Æhæmmm... Og guidens smukke brune øjne, ja. Og lægens venteværelse, når hun skulle afvente udfaldet af graviditetstesten. Og selvfølgelig politistationen, når hun skulle anmelde faderskabet vedrørende ham dér guiden, der pludselig var som sunket i jorden. Nå, videre...

Et hestespand

Et spand heste - ja, det har du sikkert tit hørt om i børnebøgerne, men har du nogensinde set et? Før, altså? Her i fig. 2 kan du se hestene Molly og Polly, pænt pakket sammen af Jysk Skamrider Forening, lige til at tage med i skoven. Der skal der nemlig være gilde...

En spand kaffe

Dengang vi var unge... yngre... whatever, gik mor hjemme og stoppede børnene og fodrede sokkerne. Derudover havde hun den funktion at være kaffemutter for gadens sladrevorne kællinger, der kom for at fortælle om

 • hvem der havde gnavet pind på hvem og hvornår,
 • hvem der havde fået rykkerbreve fra kommunen og
 • hvem der havde fået FARVEfjernsyn!

Det var selvfølgelig kun et påskud for at få en kop kaffe, for vores mor rendte nemlig ikke med sladder, nej, nej, der var sgu ikke noget der hed samtalekøkken dengang. Mor startede derfor altid dagen med at lave en spand kaffe, så sladrekællingerne ihvertfald holdt munden lukket, imens de tyllede koffeinen i sig. Det var jo selvfølgelig før kaffemaskinen var opfundet, så dengang opvarmede man komfuret med en spand kul.

En spand lort

Før tv'et blev opfundet, havde vi ingen steder at gøre af alt lortet. Så vi sked gerne i en spand, som vi så hældte ud af vinduet, når det blev mørkt. Det var der ingen der så... Men det forklarer selvfølgelig de anonyme dødstrusler... Og at vi blev smidt ud fra fire lejligheder... hmmmm

Havde vi diarré så kunne det være nødvendig med en firspand, som underligt nok var fire gange så stor som en almindelig spand.

En spand bræk

Efter en lang og hård bytur, er det hos spanden man ofte befinder sig resten af natten. Har man drukket Absinth, kan man blive nødt til at anvende en firspand, som beskrevet i afsnittet lige over denne.

En gammel spand

Før vi fik bil kørte vi altid rundt i en gammel spand.

Akrobatik

Var man helt på spanden, kunne man altid udføre lidt akrobatik og kalde det kunst og på den måde tjene til dagen og vejen. På figur 5 ser vi Tytte Hyttelgreeen, der laver sin selviscenesættelse Uden øl og langt fra hjemmet på Louisiana i 1941.

En spandaver

Vi nægter at viderebringe den sædvanlige fladpandede vits, om nogen der siger dav i spand. Det er under lavmålet, og vi kan virkelig ikke spandauer? En spand daver! Nåååååh! HOLD DA KÆFT, dér fik jeg den! HAHAHAHA! Skideskægt, mand! Totalt grineren!hydr!

Og så var der lige...

Harry S. Truman må have heddet "spand" til mellemnavn. Det er simpelthen for langt ude at kalde nogen S. til mellemnavn hvis det ikke var fordi at virkeligheden var mere gakket. Vi mener at Spand må det mest sandsynlige, da Stalin var optaget.

Se også

 • I kosteskabet. Og sig så undskyld til din spand! Er det for meget forlangt, at du inviterer den ud på middag? Hmpfff!


Flimmer Flimmer Flimmer Flimmer


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film
James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 19. oktober - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 19. oktober er dag nr. 292.

Dagen hedder Balthasars dag. Den er opkaldt efter en gammel tegneserie, som var rigtig morsom og handlede om ham dersens Balthasar og hans hund. Øj, mand, hvor var den bare sjov, tror jeg.

Ellers skete der vist ikke noget på denne dag...

 • 1453 - Hundredårskrigen slutter, da alle soldaterne er døde og ingen kan huske hvad man slåssed om.
 • 1942 - Christian 10. falder af hesten under sin morgenridetur.
 • 1959 - Det første diskotek åbner og katastrofale fænomener som "pretty-boys" og "Envy (senere the club (senere klubben (senest Nord (Næste gang Who Knows?))))" starter.
 • 1968 - Hans Kurt, dansk sanger og skuespiller, rammes dødeligt kontra, da han slår en trille.
 • 2002 - Københavns Metro åbner. Da en flue sætter sig på en dør i et af de ubemandede tog, stopper metrodriften dog i 14 dage, hvilket er heeelt efter planen, erklærer metroledelsen.


Advarsel: Standardsorteringsnøglen "19" tilsidesætter den tidligere sorteringsnøgle "Respektere".


cy:
Personlige værktøjer