Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4.png
Heise.PNG


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 8.891 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Send til Facebook Send til Twitter Digg It! Stumble It! Send til Delicious | Uk.gif De.gif Fr.gif
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg.png Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg.png
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link.png

Tema-kategori: Ole Bornedal
Clock.png
Uaktuelle begivenheder

01. Apr 2016, 20:30
X-Factor vundet af negere
31. Dec 2015, 14:31
Nyhed:2016 aflyst
04. Dec 2015, 17:44
Nyhed:Lunte er gået amok!
30. Nov 2015, 12:20
Nyhed:Der er sgu' valg igen


Central icon small featured.png
Vagthavende vejrvært

Host1 tall.png


ThumbsUp.gif
Udvalgte artikler


ThumbsUp.gif
Pizza
oprettet d. 22. Aug 2006, 15:45
ThumbsUp.gif
Sommerfugle-effekten
oprettet d. 27. Mar 2008, 15:02
ThumbsUp.gif
Samtalekøkken
oprettet d. 16. May 2008, 22:17
ThumbsUp.gif
Leonardo Da Vinci
oprettet d. 17. Sep 2008, 6:16
ThumbsUp.gif
Fisk og fri
oprettet d. 05. Feb 2009, 8:46
ThumbsUp.gif
Verdenshistorien
oprettet d. 26. Feb 2009, 8:36
ThumbsUp.gif
Andrew Jackson
oprettet d. 27. Mar 2010, 16:08
ThumbsUp.gif
Spademanns guide til indkøb af barns første BH
oprettet d. 23. Mar 2011, 21:44
ThumbsUp.gif
Pejlevognen
oprettet d. 18. Sep 2012, 8:57
ThumbsUp.gif
Til Ole
oprettet d. 24. May 2014, 13:31

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki.png SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV.png Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera.gif Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why.jpg Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1.png Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift.gif Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen


Hop til artikel

Omboo Hankvald

Bullseye.gif
ThumbsUp.gif
Omboo Hankvald.jpg

Omboo Hankvald er stifteren af Dumbass Productions.

Omboo Hankvald (13. september 1951) er en dansk innovator og direktør for selskabet Dumbass Productions. Han ejer radiostationen P7 og står bag oprettelsen af netleksikonet Spademanns Leksikon. Han er medlem af den prominente jødiske Hankvald-familie, og nedstammer fra Jarlen af Hankvald.

Biografi

Moder omboo.jpg

Omboos mor Gubernichte Knudsen (senere Hankvald)

Tidlige år

Omboo kom til verden på fjerde sal i et tætbeboet kvarter på Nørrebro. Hans far arbejdede som fabriksarbejder på en fabrik, der producerede gummi, mens hans mor var arbejdsløs da det ikke var standard for kvinder i familien at have arbejde. Hans barndom og opvækst var præget af den halvdemente og revolutionære morfar, den tysk-jødiske bakkesanger Heinrich-Fabian Rosenbaum Knudsen, som boede hjemme. Morfaderen kunne finde på at tage Omboo på skødet og fortælle ham historier om sin ungdomsaffære med Pjerrot på et hotel i Brønshøj hvordan Askepot ikke blot fik prinsen og det halve kongerige, men også en magtsyge, som, ifølge bedstefaderen, skyldtes den monarkistiske hob af spytslikkere, som lurede i alle krogene på hele slottet. Historier om, hvordan enevælde gjorde godtfolk til kyniske, eneherskende diktatorer, gjorde at Omboo i en meget tidlig alder fik det indtryk, at folkene, som sidder på magten, er forrykte.

Omboo så hverken meget til sin far eller mor. Når de ikke var i detentionen, var de ofte i klammeri med stamgæster på diverse bodegaer i nabolaget. Opdragelsen blev i stedet pålagt morfaderen. I børnehaven virkede Omboo utilpasset og aggressiv. Han havde i en meget tidlig alder udviklet en attitude, som gjorde at han hverken ville finde sig i at blive latterliggjort eller trukket rundt ved næsen. Bedstefaderen havde længe fortalt Omboo, at den eneste i verden du kan stole på er dig selv, og 8 ud af 10 andre enten er ude efter dine penge, dit job, din kone eller dit liv. De spontane drillerier og provokationer i børnehaven resulterede ofte i en voldelig opførsel fra Omboos side. Denne opførsel fortsatte langt op gennem underskolen, hvor Omboo i øvrigt viste sig at være totalt talentløs i de fleste fag.

Omboo ung.jpg

Her ses Omboo på et skolefoto fra 5. klasse. Hans øjne signalerede allerede dengang en sindssyg tankegang , at han havde store drømme evnen til at tænke småt. Omboo blev ved flere lejligheder også nævnt som en mulig stand-in for Alfred E. Neumann.

I midten af 6. klasse blev Omboo første gang anholdt efter et voldeligt slagsmål mod nogle 8. klasser fra en anden skole og fik en påtale fra skolens rektor. Senere samme år blev han igen anholdt, efter at have slået en lærer i gulvet. På grund af mistanke om, at læreren var pædofil og var selvforskyldt i ulykken, blev Omboo på skolen, mens hans forældre blev indkaldt til en konsultation. Under denne konsultation kritiserede en lærer Omboo og kaldte ham ”en forbandet lille Satan”. Dette var for meget for Omboos far, som kastede sig over læreren. Det tog moderen, rektoren, pedellen og fire politifolk fra det lokale vagtværn at få faderen væk fra den mishandlede lærer, som efterfølgende måtte sige sit job op, fordi han ikke følte sig sine elever overlegen længere. Konsultationen kostede Omboos far to måneder i fængsel, hvor han nedskrev sine tanker, til brug i en evt. senere bog.

I 9. klasse blev Omboo anholdt efter et overfald af en gadebande. Banden, som bestod af fem utilpassede unge, skulle efter sigende have stoppet Omboo midt på en gade klokken 03 om natten, hvor han gik og samlede flasker. Bandelederen ville have Omboos penge, mens Omboo ikke ville af med dem. Det udviklede sig til tumulter, da en fra banden trak en kniv og efterfølgende fik en knyttet næve i ansigtet. Omboo slap med et stiksår på højre arm, mens to af bandemedlemmerne måtte sys med henholdsvis 23 og 27 sting.

Indlæggelse og rejse til Sverige

Citronen.jpg

Omboo som ung flot fyr.

Efter at have dumpet 9. klasse fire gange besluttede Omboo sig for at droppe ud af skolen. Han fik det meste af dagen til at gå med at samle flasker, mens han drømte om en dag at nå til tops og få renset ud i det forhadte, aristokratiske styre, som han, fejlagtigt, troede landet blev styret af.

Han fik et job som telegraf og flyttede lidt efter til Yggerbølle, for at have kortere til arbejde. Omboo fik meget ringe hyre som telegraf, og det varede ikke længe før det blev for meget for ham. Han udviklede et ananasmisbrug og begyndte så småt at hallucinere sig væk til en fjern tropeø. Helt galt gik det, da han som 20-årig gennemtævede det lokale lufthavnspersonale med en palme, fordi han troede, de var vilde indfødte. Omboo blev arresteret og sendt til et psykiatrisk hospital. Det var mens han var i behandling her at han mødte Hjalte Flamsmikkel, som han lå på stue med. Hjalte var blevet idømt forvaring efter at have gået nøgen ned ad Strøget med et skilt, hvorpå der stod ”Lygtepæle har også følelser”. Han havde også tidligere skrevet flere bøger, bl.a. den selvbiografiske Koen Karla: En selvbiografi af Hjalte Flamsmikkel, som fik kritikernes latterbrøl til at give genlyd helt til det forlag, som udgav bogen. Måske derfor fik den så gode salgstal, som det var tilfældet. Hjalte Flamsmikkel havde netop fået taget sin ph.d. i guaguagualogi, hvilket, ifølge ham selv, var oldgræsk for ”studiet i lygtepælenes parringsdans”. Omboo og Hjalte faldt hurtigt i spænd sammen og blev enige om, at de skulle holde kontakten vedlige fremover.

Da Omboo blev udskrevet, besluttede han sig for at sige sit job op og rejse fra sit elskede Yggerbølle. I stedet ville han fuldføre sin barndomsdrøm om at komme til en tropisk ø og ligge under palmerne og drikke kokosmælk med udsigt til en mangefarvet solnedgang. Desværre steg han på det forkerte tog og endte i stedet i Sverige.

"Da Omboo tog det forkerte tog til Sverige kunne han ikke høre særligt godt. Nu har han fået et diskret pedaldrevet høreapparat fra Dansk Hørecenter med 10 bat i tilskud."

~ Dansk Hørecenter om Omboo Hankvald


I Sverige indlogerede han sig på Nøddebo Kro, hvor han efterhånden lærte de andre danske turister at kende.

Blandt dem var Børge Bjørnsen, en falleret musiker, som, efter forgæves at have søgt optagelse på Statens Musikkonservatorium 9 gange, konkluderede, at samfundet var jaloux på hans gudsbenådede stemme og førte en personlig vendetta mod ham. Derfor tog han til Sverige, som han betragtede som "mulighedernes land". Efterfølgende skiftede han kunstnernavn til Bongo Bjørnsson for at forbedre sine muligheder for stjernestatus. Bongos musik faldt tilsyneladende i svenskernes smag. I hvert fald blev han ansat som musiklærer på Nøddebo Døveskole hvor han efterhånden faldt til.

Turisterne på Nøddebo Kro talte også Dominque. Hans efternavn blev sjældent nævnt, og alle omtalte ham blot som Dominque. Han blev født på Amager sammen med sin tvillingebror Rodolfo. Efterfølgende blev de begge døbt af en beruset præst, hvilket forklarer deres afvigende navne. Rodolfo besluttede sig dog en dag for at "tage ud og erobre verden" og rejste bort. Dominque satte sig for at opspore Rodolfo og bringe ham sikkert hjem igen – en eftersøgning som efterfølgende bragte ham til Sverige. Dominque havde – som den eneste af de tre – studeret på universitetet og var uddannet pædagog.

Omboo faldt snart i snak med Bongo og Dominque, og inden længe havde deres forhold udviklet sig til direkte venskab. Efter en ananasfyldt brainstorm kom de på ideen om en radiostation. Bongo ville få en måde at kunne få ”udbredt sine musikalske talenter til den almene befolkning”, som han sagde, Dominque ville blive radiovært og kunne samtidig forøge sine chancer for at finde sin bror, og Omboo selv så det som en enestående mulighed for at hjælpe ham på vejen mod magten. De besluttede sig, over tre dåser ananas og en svensk blodpølse, for at stationens navn skulle være P7

P7

OmbooBBC.jpg

Omboo havde god radioerfaring da han startede P7

Da ejeren af Yggerbølle Radiostation efterfølgende, af usikre årsager, kørte sin bil i Øresund besluttede Omboo sig for at opkøbe radiostationen. Han tog Bongo og Dominque med sig og rejste til Yggerbølle.

Omboo manglede dog startkapital for at kunne få radiostationen til at løbe rundt. Derfor kontaktede han Hjalte Flamsmikkel, som i mellemtiden var blevet udskrevet fra det psykiatriske hospital. Hjalte, som havde en solid kassebeholdning fra sine bøger, gik med til at finansiere radiostationen mod at der ville blive bragt temaudsendelser om lygtepæle.

Første gang P7 var ”i æteren” var med morgenprogrammet Pænt Go'morgen. Udsendelsen blev dog noget kaotisk, idet en morgentræt Bongo Bjørnsson var kommet til at indstille frekvensen forkert, så P7 ved et uheld overtog P4's frekvens. Det resulterede i at Bongos morgensang Jeg Er Glad, For Solen Skinner erstattede en live-transmitteret klassisk koncert fra Radiohusets Koncertsal. Dette førte til at P4's lyttere blev delt radikalt i to grupper: Den ene gruppe mente, at det, ud over at være ulovligt, var grufuldt at lægge øre til "amatørmusik" som det, P7 spillede, mens den anden var flade af grin over det pudsige nye indslag.


Kontakt til Brdr. Kvist Inc. og stiftelse af Dumbass Productions

Som det oftest er med danskernes sorte humor, fik Bongo i hvert fald en fanskare. Til gengæld fik Omboo en bøde på flere tusind kroner for at have stjålet frekvensen. Omboos omfattende flaskesamling var ikke stor nok til at kunne betale bøderne, og i håb om, at kunne redde stationen fra tidlig konkurs, gik han til finansgiganterne Arne og Bjarne Kvist for at søge om støtte. De to brødre mente, at de kunne se potentiale i Omboos radiostation og gik med til sponsorere radiostationen og dermed gøre den en del af det allerede omfattende Brdr. Kvist Inc. imperium.

Med denne nye, store pose penge i lommen stiftede Omboo nu sit eget selskab – Dumbass Productions – som han ville bruge som central koordineringsinstans for alle fremtidige projekter.

P7s popularitet begyndte efterhånden at stige, og en ung fyr fra Midtjylland ved navn Poul Bambjerg, som efterfølgende, inspireret af Bongo, ændrede navn til Pogo Boffin, oprettede en fanklub til ære for Bongo Bjørnsson. Bongo svarede igen med at udsende sit første studiealbum Min Egen Hat, som blev relativt godt modtaget i befolkningen, bl.a. blev den købt til undervisningsbrug på mange døveskoler. Singlen Hjalte Tog Sit Haglgevær blev dog stemplet som værende så racistisk at pladen aldrig slog igennem i udlandet.

Oldest-omboo.jpg

Omboo's gamle far, Valentin Dittmark Hankvald.
Det er kun et spørgsmål om tid før Omboo arver en masse penge (og møbler!)

Efter at være blevet truet af en gal operaentusiast på åben gade, gik Bongo psykisk ned og sagde, at han ikke ville kunne spille mere, da han ikke følte sig tryg. Omboo kvitterede med at ansætte en livvagt til at passe på Bongo. Valget faldt på Bono-JP – en småpsykopatisk eks-militærmand hvis straffeattest Omboo, som ikke havde briller på, tog for værende hans CV og dermed konkluderede, at manden havde megen erfaring.

Fremtiden

Dumbass Productions' seneste projekt var oprettelsen af Spademanns Leksikon - en fri encyklopædi, som blandt andet ligger til grund for den senere meget populære Wikipedia. Efter Spademanns Leksikons første årskonference (Spademania 2005), gik der ikke lang tid før Wikimedia fulgte trop og oprettede Wikimania. Den dag i dag hersker der stadig usikkerhed om, hvem der kom først.

Trivia

Omboo-Bush.jpg

Dette billede florerede på Internettet i slutningen af 2006. Dette skabte mange konspirationsteorier, om hvor stor magt Omboo egentlig har.

  • Omboo Hankvald skulle angiveligt have været navngivet efter Oscar Hannawald, men præsten kunne ikke stave.
  • Omboo har mødt Paven.
  • Omboo stillede op til folketingsvalget i 2007, dog med yderst begrænset succes.
  • Nogle såkaldte "eksperter" mener, at Omboo Hankvald slet ikke eksisterer, og at hans profilbillede er fundet via Googles billedsøgning.

Omboo i medierne

Da Omboo jo er en meget omtalt herre, bliver der naturligvis også skrevet meget om ham.

Her er en oversigt over et lille udvalg af artikler om ham.

Links


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede.png
>

Red velvet.jpg
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriThe James Bond Age
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film

James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin.jpg

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini.jpg

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

  • 3 dele Gordons gin
  • 1 del vodka
  • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 28. juni - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


28. juni er ikke særligt kendt udenfor Danmark. Derfor bliver den ofte lidt spøgefuldt kaldt for den 38. juni, så man er helt sikker på at der ikke kommer ildelugtende turister eller andet kryb, som bare kommer for at se på den lille Havfrue.

Dagens vask er møntvask.

Begivenheder

Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om 28. juni.


cy:
Personlige værktøjer