Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Breinholdt


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 9.578 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Ole Bornedal
Clock
Uaktuelle begivenheder

14. Sep 2017, 17:16
Nyhed:Fjernsynet afskaffes
01. Apr 2017, 9:07
Spademanns Leksikon lukkes
19. Mar 2017, 9:01
Nyhed:Posten er nået frem
12. Feb 2017, 13:53
Nyhed:Kapitalismen virker!
31. Dec 2016, 19:45
Nyhed:Nytårsaften er aflyst
01. Apr 2016, 20:30
X-Factor vundet af negere
31. Dec 2015, 14:31
Nyhed:2016 aflyst
04. Dec 2015, 17:44
Nyhed:Lunte er gået amok!


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

Lasse rimmer


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Møens Klit
oprettet d. 03. Oct 2006, 16:14
ThumbsUp
Metroseksuel
oprettet d. 10. May 2007, 11:25
ThumbsUp
Deja-vu
oprettet d. 08. Jul 2007, 19:47
ThumbsUp
Pladesamling
oprettet d. 08. Apr 2008, 12:06
ThumbsUp
Gerald Ford
oprettet d. 25. Apr 2008, 10:10
ThumbsUp
Næsepilning
oprettet d. 14. May 2008, 13:36
ThumbsUp
Bobleplast
oprettet d. 04. Jun 2008, 12:26
ThumbsUp
Rundetårn
oprettet d. 09. Aug 2012, 7:50
ThumbsUp
Frøken Klokken
oprettet d. 03. May 2013, 9:13

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen


Hop til artikel

Franklin D. Roosevelt

ThumbsUp
Seal USA
Fdr

Franklin var altid til rådighed for pressen. Som her, hvor han udtaler "Gu' er jeg handicappet og ryger, men har I set mit nye guldur? Det kan blive jeres, hvis I skriver noget pænt, drenge!"

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Franklin Delano Roosevelt.
Eleanor

Hustruen Eleanor kunne bare ikke slippe hiphop-musikken, da hun først havde fået en walkman. Her jammer hun til Slap my Bitch up i New York.

Fdrinauguration

På grund af sin fobi for større menneskemængder, holdt Franklin sin indsættelsestale med ryggen til notabiliteterne. "Vi har intet andet at frygte, end store menneskemængder... og dårlige paraplyer".

Franklin Delano Roosevelt, FDR eller Delledrengen mellem venner blev født i Hyde Park i 1882, hvor folk ellers var meget sippede med, hvor man blev født. Men sket er sket og det står ikke til at ændre. Hyde Park ligger forresten i New York, som ligger i USA og det var egentlig meget godt, for ellers kunne Franklin nemlig slet ikke være blevet præsident[1].

Franklin var amerikansk præsident fra 1933 til 1945. Men han var også ryger! Sådan en fyr ville ikke kunne blive præsident i dag, ligesom folk med overskæg, uhada, for de er jo nogen værre nogen. Derfor opstillede Republikanerne osse Sarah Palin ved valget i 2008, for hun hverken røg eller havde overskæg, hvis hun bare husker at bruge den ladyshaver vi forærede hende en vild aften i 1980'erne. Ja, det løb lidt ud af kontrol, men lad os bare sige, at Sarahs uvorne datter muligvis er i familie med onkel Spademann.


Nå, hvor kom vi fra...

Finanskrisen i 2008

Nej. Det var ikke det... Hvad fanden var det så?

Roosevelt, for helvede da!

Nå, ja.

Franklin var i familie med Theodore Roosevelt, som har lagt navn til teddybjørnen. Og var USA's præsident, forresten. Og så blev han gift med Eleanor Roosevelt i 1905, som ikke var særlig køn, men meget praktisk anlagt[2]. Da de begge hed Roosevelt til efternavn, slap de for at lave om på brevpapiret og navnet på postkassen. Og rensemærkerne i tøjet, ikke at forglemme.

Tidlige politiske karriere

Som alle andre, der er født med en sølvske i røven, kunne Franklin selv bestemme hvad han ville lave. I 1910 havnede han i New Yorks senat og senere blev han flådeminister under præsident Wilson, der brugte briller og var skolelærer.

I 1920 var han vicepræsidentkandidat, men det amerikanske folk forkastede præsidentkandidaten James M. Cox, fordi de mente, at der var Cox nok i Det Hvide Hus i forvejen. I stedet kastede de sig over Warren G. Harding, der forstod at belønne dem, der belønnede ham[3].

Polio

Som ung nød Franklin at spille polio[4], men det skulle han aldrig have gjort. Det satte sig i benene på ham og dér blev det siddende. Dårligt var valgkampen overstået, før Franklin måtte sætte sig i kørestolen på livstid.

Nu var det hele overstået. Alles vorbei. Hvem har nogensinde hørt om en handicappet, der kan blive valgt til noget som helst? Nej, vel?

Nedslået, bøjet, slået og totalt depressiv opgav Franklin ideen om nogensinde at blive til noget og fik istedet nogen børn med sin grimme kone. Man hørte aldrig mere til ham.

Han blev sgudda præsident, for fanden da!

Nååååå, ja. Nu hvor jeg kigger lidt videre under Amerikanske præsidenter kan vi da godt se, at der skete lidt mere... Lad os liiiiiiiiige kigge nærmere efter...

I 1928 blev han New Yorks guvernør. Tilfreds? Ikke? Nå, så må vi se...

Præsident Roosevelt

I 1929 indsatte amerikanerne den helt rigtige præsident til jobbet, nemlig Herbert Hoover[5], der mente, at hvis man ventede længe nok, gik alle problemer nok i sig selv igen.

Imidlertid krakkede Wall Street og de, der ikke hoppede ud vinduerne fra USA's prægtige skyskrabere, forlangte ved valget i 1932, at Hoover slap sit sug i det ovale værelses gulvtæpper og skrubbede hjem hvor han kom fra. I stedet smed de ham krøblingen ind. Franklin, ja. Poliodrengen fra før, ikke.

Indsættelsestalen

Ved sin indsættelsestale, hvor Franklin blev holdt oppe af en dukkeholder med stålwirer, sagde han de berømte ord, der har holdt sig i den amerikanske folkesjæl til den dag i dag:

30px-Cquote1 svg Det eneste vi har at frygte, er frygten selv! Og hende kællingen derhjemme! 30px-Cquote2 svg
FDR


og den dag i dag er amerikanerne kun bange for at være bange og for at komme fuld hjem fra arbejde.

Krisen bekæmpes

Franklin satte en hel masse offentlige arbejder i gang for at få bugt med arbejdsløsheden og depressionen. Det gik sådan nogenlunde, selv om han også iværksætte nogle såkaldte sociale reformer, så folk der ikke gad arbejde, men hellere ville stå og hænge foran suppekøkkenerne, kunne få lidt bistandshjælp, istedet for at tæske deres børn og prostituere sig, så man kunne gå i fred på gaden og få noget på den dumme. Han lukkede og slukkede også for det spiritusforbud, der ellers havde gjort mafiaen til en af de største amerikanske virksomheder siden 1920.

Men ak, det var bare ikke nok. Selv om folk fik både suppe og spiritus, gik de stadig rundt uden at bestille noget.

Nå, de arbejdsskyløse amerikanerne genvalgte ham alligevel i 1936, for han var jo så charmerende, den storrygende gavtyv. Med de tynde ben.

Men fra slutningen af trediverne kom der gang i produktionen igen. For Hitler besluttede sig for at gøre hele det europæiske kontinent til sit Lebensraum, så amerikanerne begyndte at producere tanks og bomber til det voksende marked blandt de lande, der ville forsøge at forsvare sig.

Men snart var hele Europa væltet over ende, bortset fra Winston Churchills England, der forblev USA's stabile kunde under hele krigen, hvor de lejede bomber, tanks og uldne sokker af L'easy Roosevelt. På den måde kunne amerikanerne støtte England og stadig være neutrale, ihvertfald lidt endnu.

Pearl Harbor

I Danmark må man ikke sige perle, men det er faktisk hvad Pearl betyder. Perle. Perle. Perle, perle, perle. Og Harbor betyder havn. Og det blev japanerne så fornærmede over[6], at de smadrede den amerikanske flåde på Hawaii, hvor de tog hele navy'en på sengen. De skævøjede bastarder!

Men tak til japanerne alligevel, for de fik vækket den amerikanske modstandsvilje og Franklin kunne erklære krig. I en brandert erklærede Hitler så USA krig, og så var også de med i Europa.

Farvel og tak for denne gang

Tre gange lykkedes det Franklin at blive genvalgt til præsidentembedet, selv om han sad i kørestol. Hvis tv havde været opfundet, var det jo aldrig gået godt. Vi har da handicap-OL, meeeen der da være måde med tingene! Franklin sludrede sig igennem nogle radiotaler, som han kaldte kaminpassiarer og amerikanerne kunne ikke lige sige ham imod[7], så man kunne lige så godt genvælge ham.

Så Roosevelt besluttede - udenom Churchill og Stalin, der ellers sad lige ved siden af - at Tyskland og Japan skulle overgive sig betingelsesløst og det var nok meget godt, for ellers havde japanerne sikkert ikke opfundet kassettebåndoptageren og vi europæere havde hverken fået marshallhjælp eller bananer.

Da freden nærmede sig, besluttede Franklin sig for, at man skulle genopfinde Nationernes Forbund, men selvfølgelig under et andet navn, fx Forenede Nationer eller Max Factor eller Thomas Blachman, den tid, den sorg.

Men ak. Alt det tænkeri var for meget for en mand med polio, så Franklin fik en hjerneblødning og døde i Georgia, hvor Jimmy Carter kommer fra. Men det er en anden hjerneblødning.

30px-Cquote1 svg Sikken gang tømmermænd 30px-Cquote2 svg
Roosevelts sidste ord


Fik vi det hele med? Nævnte vi, at han havde polio? Og var handicappet? Og røg?

Rullestolsnoter

 1. Da republikanerne gerne ser østrigeren Arnold Schwarzenegger som USA's næste præsident, kan kravet om amerikansk indfødsret dog bortfalde, hvis de engang får flertal i kongressens kamre igen.
 2. Sådan er det jo tit med de grimmere tøser i kurven. Praktiske, over al måde praktiske.
 3. Heldigvis nåede Harding at dø, inden bestikkelsesskandalerne nåede at få fat i ham. Heldige stodder.
 4. Nogen steder på nettet staves det polo, men her er ikke plads til den slags småligheder. Vi tager i'et med!
 5. Nemlig. En lillebror til den berømte støvsuger.
 6. Harbor betyder på japansk røvhul med ører
 7. Man kan ikke diskutere med en radioudsendelse. Mange fulderikker har prøvet, men foreløbig resultatløst.
Seal USAHAIL TO THE CHIEF! Tjim-didi-dim-dididididi-da-daaa!
George Washington · John Adams · Thomas Jefferson · James Madison · James Monroe · John Quincy Adams · Andrew Jackson · Martin Van Buren · William Henry Harrison · John Tyler · James K. Polk · Zachary Taylor · Millard Fillmore · Franklin Pierce · James Buchanan · Abraham Lincoln · Andrew Johnson · U.S. Grant · Rutherford B. Hayes · James Garfield · Chester Arthur · Grover Cleveland · Benjamin Harrison · Grover Cleveland · William McKinley · Theodore Roosevelt · William H. Taft · Woodrow Wilson · Warren Harding · Calvin Coolidge · Herbert Hoover · Franklin D. Roosevelt · Harry S. Truman · Dwight D. Eisenhower · John F. Kennedy · Lyndon B. Johnson · Richard Nixon · Gerald Ford · Jimmy Carter · Ronald Reagan · George H. W. Bush · Bill Clinton · George W. Bush · Barack Obama · Donald Trump


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film

James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 18. januar - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 18. januar hedder Priscas dag. Prisca var en sød lille pige, som var kristen og blev kastet for løverne, for sådan gjorde man i år 273 mod små søde piger, der var kristne. Løverne gad ikke spise hende. De sagde, på løvesprog:

30px-Cquote1 svg Sådan en sød lille kristen pige kan vi da ikke spise! Der er jo ikke noget kød på! 30px-Cquote2 svg
Løverne

Nå. Så blev hun halshugget i stedet for. Løverne fik så lidt McDonaldssnask i stedet for.

Uendeligt vigtige begivenheder på denne dag i verdenshistorien

 • 1743 - Et kongeligt reskript til Københavns magistrat bestemmer, at håndværkerdrenge ikke må bruges i krigstjeneste, før de er udlært.
 • 1961 - Historiens mindste valgsejr bliver vundet i Zanzibar, da det pro-Shiraziske Parti vinder hele valget med kun én stemmes flertal.
 • 2005 - Regentparret udsætter statsbesøget til Mexico i februar på grund af folketingsvalget. Og de har ikke engang stemmeret...

Advarsel: Standardsorteringsnøglen "18" tilsidesætter den tidligere sorteringsnøgle "Roosevelt".


cy:
Personlige værktøjer