Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Leth


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 9.670 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Ole Bornedal
Clock
Uaktuelle begivenheder

14. Sep 2017, 17:16
Nyhed:Fjernsynet afskaffes
01. Apr 2017, 9:07
Spademanns Leksikon lukkes
19. Mar 2017, 9:01
Nyhed:Posten er nået frem
12. Feb 2017, 13:53
Nyhed:Kapitalismen virker!
31. Dec 2016, 19:45
Nyhed:Nytårsaften er aflyst
01. Apr 2016, 20:30
X-Factor vundet af negere
31. Dec 2015, 14:31
Nyhed:2016 aflyst


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

Host5 tall


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Nik & Jay
oprettet d. 03. Oct 2006, 17:47
ThumbsUp
Håndbold
oprettet d. 22. Jan 2007, 13:31
ThumbsUp
Graffiti
oprettet d. 04. Mar 2008, 16:32
ThumbsUp
Børnemishandling
oprettet d. 01. May 2008, 8:23
ThumbsUp
Andrew Jackson
oprettet d. 27. Mar 2010, 16:08
ThumbsUp
Ørestaden
oprettet d. 29. Aug 2011, 18:14
ThumbsUp
Hipster
oprettet d. 21. Jun 2012, 19:34
ThumbsUp
Speltkusse
oprettet d. 11. Jan 2013, 21:05
ThumbsUp
Kulturrejse til Italien
oprettet d. 07. Dec 2014, 10:51

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen


Hop til artikel

Speltkusse

ThumbsUp
Speltkusse1

"Jeg skriver fordi, at mange altid har givet mig ret i at..." - Sådan hæver en speltkusse ethvert emne over enhver tvivl.

En Speltkusse er en moderne udgave af den udearbejdende og hjemmebagende husmoder. Samtidig er det bloggenes og læserbrevsskribenternes svar på vej-vrede psykopater. Speltkusser holder overvejende til i byerne, og besøger kun Udkantsdanmark, hvis de er tvunget derud for at gøre krav på børnepenge fra en af deres tidligere mænd, der er flygtet så langt væk som muligt.

Selve ordet stammer fra "Bitterfissen Bethany", der dog efter sigende ikke selv bagte sine speltboller.

Opståen

Speltkusserne opstod i slutningen af 2000'erne, da internettet og den trådløse forbindelse var nået frem til en tilpas mængde af fraskilte kvindemennesker. Disse enlige mødre opfostrede en kultur af selvbeviste kællinger, hårdtarbejdende husmødre, som havde tre overordnede fællestræk:

 1. De bloggede eller skrev læserbreve.
 2. De var harme over et stort antal meget smalle emner
 3. De bagte brød og boller, udelukkende baseret på økologiske varer.

Som konsekvens af den i dag ganske uforståelige fascination af denne gruppe kvinder, fandt de ofte vej som politikere eller kommentatorer. Det blev yderligere ansporet af, at Pernille Aalund i den periode havde både tv-programmer og magasiner, hvor hun længe og fyldigt redegjorde for fordelene ved at være enlig mor, og om hvordan man sagtens kunne være en god og kærlig mor til et spædbarn, selv om man nærmede sig de 50.

Mødre og speltkusser

40pxKlumme
Sådan bager du speltbrød

Ingredienser:
1 dl finthakket blancheret blæretang
5 dl blandede økologiske frø og kerner evt. solsikkekerner*, græskarkerne*, sesamfrø* og hirsefrø*
250 g økologisk speltmel*
1 tsk økologisk bagepulver
2 dl økologisk vand
1/2 dl koldpresset økologisk rapsolie*
1 tsk. havsalt*

* Alt økologisk kan kun købes i udvalgte butikker.
Prisen er 3 x normalprisen

Alle ingredienser røres sammen i en økologisk skål, og mens det hæver, ringer du til en veninde. Her beretter du om de forfærdelige og garanteret uuddannede og fattige tabere, som du mødte på din tur til Netto, og hvordan du var nødt til at skælde dem ud i køen, fordi de ikke ville lade dig slippe foran i køen, nu da du kun havde 25 varer. Det var jo ikke din skyld, at Netto havde tilbud på duftlys!
Du var selvfølgelig kun i Netto, fordi de i denne uge havde tilbud på kildevand. Du er nemlig miljøbevist, at du aldrig kunne drømme om at bruge vandet fra hanen! Er du klar over hvor mange beskidte bliktude - med store og grimme røvsprækker i deres hængerøvsbukser - som kan have rørt ved de rør undervejs?

Når du har talt dig varm om emnet[1], sætter du brødet i ovnen, og sætter dig og skriver et blogindlæg, som starter med "Duften af friskbagt brød minder mig om", og her harcelerer du over, hvor dårligt det står til med indkøbsmulighederne for den kvalitetsbeviste forbruger, og hvor ubehøvlede folk er i køen i Netto.

En speltkusse bør altid have en akademisk titel, og gerne noget med kunsthistorie eller nordisk litteratur. Bedst er det for speltkusser, at deres uddannelse ikke kan tilbageføres til RUC, da det vil være ødelæggende for deres anseelse. Deres venneliste på Facebook må ligeledes ikke indeholde referencer til de 4 år på universitetscentret, hvor de "bare lige manglede at lave det sidste på deres hovedopgave", og derfor måtte klare sig med en titel som bachelor i "oplevelsesledelse".

Man er først fuldt kvalificeret til at være speltkusse, når man er blevet mor. Her opnår man først de evner, som det kræver at være en ægte speltkusse. Når du er mor og samtidig er en speltkusse, så kan du nemlig udtale dig bedrevidende og skråsikkert om behov, som dit barn reelt ikke har, men hvor du projicerer dine egne behov over på barnet, for derefter at harmes i det offentlige rum over, at samfundet ikke formår at honorere dit barns behov.

Mens speltkussen er på barselsorlov, vil hun besøge ammecaféer, hvor hun vil sidde og fnyse hånligt til sine veninder over, at hverken crossainter eller kaffen er økologisk og baseret på sunde og garanteret ikke kræftfremkaldende fair-trade råvarer.
Desuden efterlader speltkusser aldrig drikkepenge. På vej ud af døren, vil de sige til deres følge, at her kommer de aldrig igen, og næste gang de kommer vil de harmes voldsomt over, at tjeneren ikke genkender dem!

Når speltkusser bliver mødre, så åbnes der også en ny verden for dem: Steder hvor man kan klage over kvaliteten af institutioner - et mantra, som vil følge dem i mange år efter fødslen.

Mens ungen er i vuggestue, vil speltkussen hver eneste dag påpege den manglende opmærksomhed i forhold til hendes barn, og at der aldrig er tid til ordentlig overlevering. Dette på trods af, at hun afleverer præcis til åbningstiden, og at hun som oftest henter barnet 5 minutter efter lukketid[2]. I speltkussens selvretfærdige virkelighedsopfattelse, er det jo pædagogernes ansvar at tildele netop hendes barn al opmærksomhed. Det er trods alt derfor, at vi betaler så meget i skat!
I de første år af barnets levetid, vil manden skride og rende skrigende bort fra den påståelige og hysteriske hejre. På speltkussens Facebookprofil, vil der stå at han ikke formåede at give hende plads, og at det så sandelig ikke er let at være samfundbevist og hårdtarbejdende mor, når man samtidig skal have overskud til parforhold - men at man stadig er de bedste venner i verden.

Senere når barnet kommer i skole, vil speltkussen agere overskudsagtigt og smilende til arrangementer og sammenkomster. Når der skal bages boller eller laves sammenskudsgilde i klassen, kommer speltkussen anstigende med tærter med mængder af ingredienser, som intet levende menneske kan huske navnene på, og hjemmekogt saft med rørsukker fra en plantage, som har fået udmærkelse i en provins i Venezuela.
Når det så kommer til stykket, så vil speltkussen ikke melde sig til arbejde i noget regi. En post som træner, leder eller bestyrelsesmedlem vil nemlig fratage hende muligheden for at beklage sig højlydt over beslutninger eller kvalitet, og vil dermed totalt nedbryde hendes selvopfattelse.

Retorik

En Speltkusse er altid i gang med at være harm eller bedrevidende. Denne tilgang til alt i tilværelsen, vil hun glædeligt dele over Twitter eller på Facebook. Selveste målestokken for en speltkusses succes, er rodfæstet i antallet af venner på sociale medier. Først når en speltkusse er blevet "venner" med Lars Løkke Rasmussen og Margrethe Vestager [3], har hun opnået sit endelige mål.

Det helt fundamentale i speltkussens retorik, er hendes indignation over alle andre ting i verden. En speltkusse glimrer ved et totalt fravær af evne til selverkendelse, og alle ting som måtte stride mod speltkussens holdninger eller livsanskuelse, er dermed per definition forkert!

30px-Cquote1 svg Det kan du ikke mene er farligt! Det er jo aldrig bevist! 30px-Cquote2 svg
Speltkusser om at køre bil og være på Facebook samtidig


I det hele taget, er det et gennemgående træk, at speltkusser altid har ret, og alle andre dermed har uret! Det er også en forpligtelse for speltkussen, at påpege andres fejl og at kalde deres "debatkultur" for "sygelig" eller "afsporet". Dermed afskærer de effektivt modparten fra at replicere på alle påstande, da deres indvendinger jo dermed er et resultat af, at de ikke har fattet noget som helst - og at de er syge i bøtten.
Netop derfor er der stor efterspørgsel efter speltkusser blandt samfundsdebattører og politikere.

Social profil

Speltkusse2

Nogen af dem går også i træningscenter. Lidt for meget i træningscenter!

Speltkusser bor udelukkende i byerne, og fortrinsvis i København. Her er der nemlig langt det største udvalg af spændende butikker med økologisk udvalg, kombineret med små og spændende grønthandlere, hvor man kan finde eksotiske krydderier og smagfulde varer fra mellemøstlige lande.
Speltkussens fascination af butikkernes etniske snit stopper, når hun når hjem til sin computer, hvor hun vil fremture med beklagelser over at der i hendes barns klasse er hele 7% med fremmed baggrund, og at der bør ske en mere ligelig fordeling hen over landet. Vi betaler jo allerede så meget til udkantskommunerne, så det må da være ret og rimeligt, at de aftager en større del af flygtningene og indvandrerne.

"Ikke fordi at de er racister eller noget, men..." - i speltkussens selvopfattelse bør kun grønthandleren med de eksotiske krydderier blive, og hans børn blive forvist fra hendes barns skole, så der kan findes et rimeligt indlæringsniveau for hendes barn. Det er jo ikke hendes skyld, at hendes barn tilfældigvis er langt dygtigere og mere intelligent end gennemsnittet. Det er jo selve testen, som er forkert, nu da den ikke viser det sande resultat.


Skeptiske speltkusser

Speltkusser er notorisk skeptiske over for Alt! Virkeligheden for dem handler om, at man ikke på noget tidspunkt må blive fanget i at demonstrere uvidenhed, og metoden til at undgå dette, er at speltkusser er såkaldte "skeptikere" over for alt hvad de ikke forstår.

"Sund skepsis" er det mantra som speltkusser oftest og mest indædt fremturer med. Det er jo "sund skepsis" at forholde sig til den negative påvirkning som pædagogers adfærd udøver. Det kunne være alt fra deres påklædning til mødetider, og ved at kalde det "skepsis" i stedet for hvad det er; utidig indblanden i andres arbejdsforhold, så er det retorisk blevet en nødvendighed snarere end noget upassende.
Således arbejder speltkusser med deres retorik, for at få deres manglende viden om et emne til at være rimelig. Topmålet af denne type adfærd, er nå speltkusserne kan eskalere en lille ting som de ikke fatter noget om, til at være et "Samfundsproblem", hvilket højst sandsynligt vil være det ord de anvender på deres blog.

Speltkusser er også statistisk overrepræsenteret blandt "vaccinationsskeptikere", og deltager i hobetal på sider på Facebook, hvor der argumenteres for at vaccinationer er uden effekt, og i langt de fleste tilfælde ligefrem skadelige.
Det interesserer ingen speltkusse, at der intet videnskabeligt belæg findes for deres påstande[4], men i en debat med bedre vidende mennesker[5] vil de forlade sig på et af 2 argumenter:

 1. "Jeg udviser bare en sund skepsis på vegne af mit barn. Hvis du ellers var en ordentlig forældre, skulle du se at gøre det samme."
 2. "De vacciner du dér taler om, er noget som nazisterne var med til at udvikle under 2. verdenskrig i KZ-lejrene. Ved at give det til dit barn, stiller du dig på nazisternes side."

(Speltkusser kender ikke Godwins Lov.)

Kendte speltkusser

Google2
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Forside.


Speltnoter

 1. Efter 40-50 minutter
 2. fredage dog undtaget - der er det en halv time. Arbejdet passer jo ikke sig selv!?
 3. Sammen med i tusindevis af andre medløbere og speltkusser.
 4. Snarere det modsatte!
 5. Hvilket i dette tilfælde er: Alle andre.


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film

James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 24. maj - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 24. maj hedder Ester, og kan godt være lidt af en frækkert.

Begivenheder

 • 1276 - Magnus Ladelås krones til konge af Sverige. Ved kroningscermonien går hans mundtøj dog desværre i baglås og må åbnes med en møjgreb.
 • 1360 - I Kalundborg enes Valdemar Atterdag med adelen og gejstligheden over en kasse Hof om at holde fred i Danmark - "Den store landefred", som går hen og bliver lidt af en landeplage.
 • 1543 - Nicolaus Kopernikus, polsk astronom og embedsmand, og senere flyttemand for Birk-Larsens flyttefirma dør en fingeret død for sidenhen at kunne score Nanna Birk Larsen.
 • 1862 - Westminster Bridge over Themsen åbnes, da London Bridge er faldet ned, faldet ned, faldet ned, London Bridge er faldet ned min fagre frue.
 • 1883 - Brooklyn Bridge i New York åbnes, da amrikanerne opdager at de slet ikke har en London Bridge.
 • 1915 - Italien erklærer krig mod Østrig-Ungarn, da de håber at dé har en fin bro de kan erobre.
 • 1941 - Det tyske slagskib Bismarck giver den britiske krydser Hood et bolche i den gale hals, hvorved det synker i Nordatlanten. Tre dage senere kløjs Bismarck selv i et britisk maltbolche.
 • 1941 - Svaret på spørgsmålet om Bob Dylan blæser for første gang i vinden.
 • 1943 - Svend Auken, dansk folketingsmedlem og tidligere minister fødes. Oddset melder om fuld gevinst på "Den lange".
 • 1944 - Islandske vælgere stemmer for uafhængighed af Danmark, da de jo sagtens kan klare at styre sådan et lillebitte land selv...
 • 1973 - Aborten blir fri. Desværre er Kim Larsen og Bellami allerede blevet født, hvorfor regeringen råder almenheden til ikke at lege med dem.
 • 1998 - Ved filmfestivalen i Cannes hædres Thomas Vinterbergs film Festen med juryens specialpris. Thomas får endda selv lov at vælge hvilken af to lovprisningstaler juryen skal holde.
 • 2008 - Jokke bliver gift med Marie, og har sig nu atter en husbestyreinde til sit Landmandsliv.


cy:
Personlige værktøjer