Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Reesen


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 7.558 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Billedegalleri


Clock
Uaktuelle begivenheder

31. Aug 2014, 6:43
Raceoptøjer i Norden!
21. Dec 2012, 21:25
Nyhed:Dommedag aflyst
25. Sep 2012, 20:13
Nyhed:Optikere taget i snyd.


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

Host1 tall


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Deja-vu
oprettet d. 08. Jul 2007, 19:47
ThumbsUp
Pladesamling
oprettet d. 08. Apr 2008, 12:06
ThumbsUp
De små synger
oprettet d. 20. May 2009, 13:14
ThumbsUp
Ægypten
oprettet d. 30. Sep 2009, 11:15
ThumbsUp
Ø-lejr
oprettet d. 19. May 2010, 22:13
ThumbsUp
Bølgen
oprettet d. 23. Sep 2011, 15:03
ThumbsUp
Spademanns guide til at bestå teoriprøven
oprettet d. 31. Oct 2011, 13:36
ThumbsUp
Ham som Medina synger om
oprettet d. 29. Nov 2011, 20:18
ThumbsUp
Rundetårn
oprettet d. 09. Aug 2012, 7:50

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen

Hop til artikel

Amish

ThumbsUp
HeyJudeBeatles

Her ses en typisk brødreflok blandt Amish-folket

Amishfolk

Eksempler på Amishfolket. Børnene tæller ikke med.

"De er jo fucked up!"

~ Oscar Wilde om Amish


"Se Dem kan vi lære noget af!"

~ Låsby-Svendsen om Amish's skattetryk


Amish (Dansk: Ar-misj) er en kristen sekt der hovedsageligt holder til i USA. Medlemmerne kan kendes på at være ekstremt militaristiske, der lever efter et strengt system af regler. Det sidste overrasker vel ingen, når man tager i betragtning, at sektens medlemmer oprindeligt kommer fra Tyskland.

Familielivet

Gennemsnitamish

En gennemsnitlig familie, fordelt over ét ægtepar og deres børn. Parret til højre er hhv. 32 og 38 år gamle.

Amishbarbie

Legetøj er meget populært blandt Amishernes børn og døtre. Her: Amish's variant af Barbie og Ken.

Opstart

Under normale omstændigheder[1] vil en Amish af hankøn udse sig sig en hustru blandt egnens ledige ungmøer. De vil så indlede et forhold, der typisk opretholdes i et par timer efter kirketid, ca. en gang hver anden uge. Sex har man ikke. Det unge par, han 18-25 år og hun 14-18 år, vil da gifte sig, og tilbringe nogle nætter med at hengive sig til den af Gud indstiftede, fysiologiske manifestation af deres virke som mand og kone[2]. Hvis alt går vel, vil husets frue føde en række børn og nogle døtre indenfor en overskuelig årrække på maks 18 måneder.

Dagligdagen

En typisk familie vil have en dag der begynder kl 04.00[3] hvor mændene og børnene begiver sig ud i stalden for at malke familiens kvæg. Kvinderne og døtrene begynder på madlavningen. Herefter følger morgenmaden, bestående af mad med mad, og ofte også mad. Børnene og døtrene vil da begive sig i skole, hvor undervisningen vil blive foretaget af en kvalificeret men ugift kvinde. Børnene vil fortsætte til de fylder 15 år, typisk til og med 8. klasse, medens døtrene bliver taget ud af skolen ligeså snart de får deres første menstruation. De voksne vil derefter bruge dagen på deres almindelige gøremål, som typisk består af fodring af dyr, reparation af gården, snedkeri, slagtning, såning, pløjning, syning, syltning, vævnig, rygning, spisning, pasning, plejning, garvning, snoning, røgtning, røgning, fiskeri, græsslåning, lugning, plukning, plantning, udplantning, henkogning, oprydning, rengøring, mugning og måske en kop kaffe i køkkenet ved 14-tiden. Ved aftenstide mødes familien til bøn og aftensmad, for til sidst at få lidt søvn. En gang hver anden uge er der gudstjeneste, som altid afholdes i et privat hus og på plattysk.

Uniform

Alle medlemmer bærer uniform, der så vidt muligt holdes indenfor en farvekode på 60 nuancer af sort[4]. Dette er naturligvis for konstant at minde medlemmerne om, at hver enkelt er Den første soldat i Guds Hær, som et populært Amish-ordsprog siger. I den oprindelige version lyder det fulde ordsprog: Eder ere den Förste Soldat i Guds Armée, dog ej Frillerne (Kvinder, red.) thi Deres Mission ere at Föde Börn! ...Ifølge den gængse forskning på området, er det kun pga. sproglig dovenskab at man ikke længere siger det hele. Kvinderne bærer altså uniformen for at kende deres plads i systemet som leveringsdygtige maskiner til Staten.


Økonomi

Amishairlines

Amish Airlines konkurrerer med alle større flyselskaber, og har bl.a. daglige afgange til København.

Amishcuisine

En Amish-kok laver ofte Scheißenschmutz ved statsbesøg i Det Hvide Hus.

Amish-folkets økonomiske situation bærer tydeligt præg af århundreders nedarvet[5] viden omkring forskellige typer opfindelser og fag. F.eks. driver Amish selv et omfattende landbrug, et flyselskab samt en kæde af restauranter, populært kendt i USA under navnet Hoet Quizine, til trods for at restaturantkædens faktiske navn er Lebensmittel, Obst und Kuchen.

Landbrug

Er nok det Amish er mest kendt for. I skrivende stund, består Amish's landbrugsmetoder ikke af noget som helst opfundet efter det herrens år 1642, men det har alligevel vist sig vanvittigt effektivt, f.eks. slår høsten aldrig fejl, og sektens medlemmer er vokset i antal fra 10.000 i 1920 til 225.000 i 1921[6]

Amish Airlines

Har pr. 1/1 2014 ruter til alle europæiske hovedsteder, inkl. Tilst. Ydermere har de daglige afgange til Japan, Australien, Indien og Grønland. Med aktieposter på hhv. 32% i Pan Am, 24% iThai Airways, 38% i SAS[7] og 89% i Lufthansa er Amish Airlines et firma med et virkeligt moderne og globalt udsyn - paradoksalt nok benytter bestyrelsen intet elektronisk, og den daglige ledelse udføres af mellemmænd, typisk afhoppere der derfor stadig har en vis' forbindelse til Amish's inderkredse.

Lebensmittel, Obst und Kuchen

Som nævnt ovenfor, er det en kæde af restauranter som indtil videre kun ses i USA, og dette endda begrænset til staterne Pensylvania, Maryland, Rhode Island og Israel. Kæden har en årlig omsætning på 3.000.000.000 amerikanske dollar, som fordeles på 5800 restauranter der alle er indrettet ens: stole, borde, mad og personale. Kædens mest berømte ret er Scheißenschmutz der frit[8] oversat fra plattysk betyder Luksuskvalitet. Denne ret sammenlignes ofte med en BigMac eller en Nr. 12 nede fra den lokale pga. populariteten, og det er almindeligt kendt, at Amishernes mål er at denne ret en dag skal udskifte det globalt kendte brand, Burgerking.

Kultur

Amishikea

Amish's berømte sammenhold. Her samles et Ikea-køkken, dog uden hårde hvidevarer.

Amishernes kultur er bygget op efter stærkt religiøse - og tyske - principper, der værdsætter respekt for de ældre, sammenhold, militarisme og disciplinering af børn og døtre.

Musik

Amishmusic

Dung Gatherer MC er vidt berømt for at rappe om landbrug.

Musikindustrien lider i Amish-regi, for at sige det rent ud, men fra tid til anden dukker der et medlem af Amish op på den internationale musikscene, senest Lady Gaga der dog er udstødt for sin åbenlyse transseksualitet.

Rumspringa

Er en del af den svære overgang fra barn og datter til voksen. I denne periode forventes det, at alle amishbørn og deres søstre tager ud at se sig lidt omkring, og løbe evt. horn af sig. Det er altid et større tilløbstykke blandt de øvrige amerikanere når dette sker, for det regnes som virkeligt underholdende at se en 17-årig knægt klædt i 300 år for gammelt tøj, drikke sig fuld i én dåse Somersby, medens hans søstre på kun 12-14 år [9] får taget mødommen af en lang række mænd. Med til historien hører, at pigerne ikke dyrker frivillig sex når de er på Rumspringa, men blot er nemme at fange pga. deres manglende dømmekraft og stærkt begrænsede skolegang.

Noter

 1. Dvs. inkl. en børnedødelighed på 68%
 2. På dansk: de knalder
 3. Om vinteren ligger de og snuer til halv fem.
 4. Jf. evt. Hugo Boss
 5. Og indavlet
 6. Ingen kender det præcise tal for 2014
 7. Den britiske elitestyrke, ikke flyselskabet
 8. Meget frit
 9. Afhænger som sagt af menstruationen
Flimmer Flimmer Flimmer Flimmer


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film
James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 16. september - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 16. september er FN's Internationale dag for bevarelse af ozonlaget. Så resten af året kan du med god samvittighed skide det et stykke.

Dagen i dag

 • 1812 - Kort efter midnat sætter Moskvas borgere byen i brand, uden hensyntagen til udledningen af CO2, for at undgå at byen skal falde til Napoleon - og måske også en lillebitte smule for at score forsikringspengene.
 • 1977 - Marc Bolan fra T.Rex indser, at glamrocktiden er forbi og kører sig selv ihjel i sin miljørigtige lille bil.
 • 1987 - Montreal-Protokollen, der skal begrænse nedbrydningen af ozonlaget, meldes klar til underskrift. Det er den stadig.
 • 2004 - Hoffet meddeler, at prins Joachim og prinsesse Alexandra skal skilles, da deres skrigeri har ødelagt ozonlaget over Schackenborg.


cy:
Personlige værktøjer