Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Cille


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 8.179 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Ole Bornedal
Clock
Uaktuelle begivenheder

26. Jan 2015, 16:24
Nyhed:Demis Roussos er død
10. Oct 2014, 16:24
Nyhed:Nye ministre igen-igen


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

Host4 tall


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Roskilde
oprettet d. 11. Apr 2007, 20:39
ThumbsUp
Metroseksuel
oprettet d. 10. May 2007, 11:25
ThumbsUp
Deja-vu
oprettet d. 08. Jul 2007, 19:47
ThumbsUp
Sommerfugle-effekten
oprettet d. 27. Mar 2008, 15:02
ThumbsUp
Stereotest
oprettet d. 11. Apr 2008, 15:47
ThumbsUp
Street Cred
oprettet d. 22. Sep 2008, 16:16
ThumbsUp
Niveri
oprettet d. 28. Nov 2008, 19:10
ThumbsUp
Ægypten
oprettet d. 30. Sep 2009, 11:15
ThumbsUp
Ø-lejr
oprettet d. 19. May 2010, 22:13
ThumbsUp
Bølgen
oprettet d. 23. Sep 2011, 15:03

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen


Hop til artikel

Højttaler

ThumbsUp
Hifi

En højttaler er god hvis man skal sælge mandeunderbukser

Loudspeaker

Lille, fin, tyst. Hvad mere kan man ønske sig af en højttaler?

Turbosound

En lille en af slagsen - bare til lidt hyggemusik med vennerne.

Tillykke! Du har fundet frem til en artikel om selve mandighedens fysiske manifestation. Du er kommet til Højttaleren! [1]

I begyndelsen

I begyndelsen var tragten. Det var noget som Thomas Edison havde brug for, da han opfandt pladen, og som ved hjælp af simpel resonansforstærket mekanik, fik hans datter til at stirre og lytte benovet på dette magiske instrument. Selve begyndelsen var således slutningen, idet det er sidste gang, at et kvindfolk har set med beundring på en højttaler. Og den var endda tragtformet og lød ikke specielt godt!

I virkeligheden begyndte det langt tidligere, da Gud besluttede sig for at give manden magten (mere om det senere). Som et symbol på mandens magt, skænkede han ham kompetencen til at placere husets højttalere - et forhold som kvinder så grumt har misforstået lige siden!

Teknik

En højttaler består af følgende bestandele:

Kabinet

En højttalers kabinet kan være udført i mange forskellige materialer, og kan være formet i mange former. For at komplicere tingene yderligere, kan selve kabinettets størrelse også være forskellig.

Størrelsen først. Er du mand rangerer størrelserne mellem "lille pispotte" og "en ok størrelse gulvhøjttaler". Er du kvinde, så findes selvsamme højttalere i størrelserne mellem "enorm" og "så urealistisk stor, at den fylder hele stuen, og den skal bare VÆK og det er NU!". Højttaleren er et af de enestående eksempler på synsforvrængningen mellem kvinder og mænd. Uligheden relaterer sig udelukkende til kabinettets størrelse, da kvinder - som oftest - ikke forstår de underliggende elementer.

For at komplicere tingene, har man opfundet forskellige afarter af kabinetter, hvor deres relative utæthed bestemmer deres virkemåde. Denne kategorisering er siden blevet genstand for en del alternative betegnelser. Et kabinet uden åbninger er altså et kabinet uden åbninger. Det er ikke en "Trykkammerhøjttaler", som B&O på et tidspunkt påstod!
Andre typer er "Foldet frontladet horn", "Transmissionslinjekabinet", "Basrefleks" og "Hornkabinet".

Højttalerenheder

En højjtalerenhed er den stump du kigger på, når du fjerner stoffet. Den kan variere i størrelse, og have forskellig betydning.

Basalt set er det et stykke stof/karbon/papir/knuste insektvinger, der ved hjælp af et ophæng sidder nedsænket i en magnet. Der er så monteret en spole på en tragt eller kuppel, og når du sætter elektrisk forstærkede kurver til dimsen, så siger den en lyd. Det er lidt som at sætte strøm til et barn, men med bedre lyd, og uden de samme konsekvenser.

Størrelsen af enhederne varierer også. Hvis du har måtte slå dig til tåls med noget, der er mindre end 15 tommer, så er det fordi at din slavepiskende kælling dejlige livsledsagerinde, har givet dig prygl! Som en del af Moses og stentavlerne, siges det, at der var udstedt en 11. forordning:

30px-Cquote1 svg Og Gud befalede: Jeg skaber dig - Adam - som manden på jorden. Og du skal have et par motherfuckere af nogle spilleæsker, der mindst har en 15" bas med en slaglængde på 6 cm, og 102 dB ved 1 W/Meter. 30px-Cquote2 svg
Det 11. bud


Højttalerenheder findes som:

 • Coaxial.
 • Kegle.
 • Kuppel.
 • Horn.

I Danmark produceres nogle af de finere højttalerenheder, og vi kalder dem for "Scan Speak", "Dynaudio" eller "Vifa"[2]. I Taiwan producerer man noget forfærdeligt skrammel, som primært finder vej til BOSE-systemer, der igen koster mere end årslønnen (gange 200), for ham som har lavet højttalerenheden.

Delefilter

Ok - her tager vi den kortere version. Strøm ind - komponenter - dele-dele - delt strøm ud - videre til højttalerenhederne! Hvor svært kan det være?

Delefilter

En kurve, der beskriver Et eller andet. Hvis du forstår den, så er der længe til næste gang Sex. Beklager!

Hvis du kan sige: "Jeg bruger et 24 dB/oktav Linkwitz-Riley filter, for at opnå mindre fase-drejning, og dermed igen at få et bedre 3D perspektiv." så har du samtidig garderet dig mod nogen sinde at få sex igen, og samtidig har du smidt virkningsgraden på dine højttalere overbord, og dermed er selveste dit liv forspildt!

Kabler og terminaler

En "Terminal" er den dims hvor du forbinder dine kabler. Dine højttaler-kabler er din religion! At bruge de forkerte kabler, svarer vel til at tage svigermor hen over buffeten til din søsters bryllup[3]. Jordens undergang er baseret på dit valg af højttalerkabler, og det er din pligt at respektere dette ansvar!

I Jem og Fix har man udviklet den relativt dårlige vane, at kalde en 2 x 0,75 cm² ledning for et "kvalitets højttalerkabel". Eksemplet illustrerer meget godt deres faktiske kompetencer.

Dæmpematerialer

Det virker unaturligt - men inden i en højttaler findes der materialer, der har til formål at dæmpe lydens udbredelse! Nogen anvender Rockwoll, men da højttalerbyggere som udgangspunkt er sexuelt underernærede, bruger de samtidig en del af deres daglige vågne timer på at rode sig i skridtet. Med Glasuld på fingrene blev det en blandet fornøjelse, og så fandt man på noget andet:

 • Acoustilux = Vat med brændt vat på siderne = 50,- meteren.
 • Acousti-Q = Samme som ovenstående, men fra F3 Lyd en alternativ leverandør = 750,- meteren.
 • Kammet fåreuld = Noget som lugter forfærdeligt, og du selv skal raffinere = 200,- pr. gram.

Årsagen til at du skal bruge dæmpematerialer, er at råben ned i en skotøjsæske lyder lidt underligt.

Stereoperspektiv

Når du har overstået Stereotesten, så kan du gå videre til næste skridt, nemlig den "nær ved " oplevelse det er, at kunne lytte til højttalerens stereoperspektiv.

For en lille udvalgt skare med særlig ninja-hørelse, vil der brede sig et tre-dimensionelt lydbillede ud fra de to højttalere, og give oplevelsen af at man enten sidder i koncertsalen, eller at man er ved at blive kørt ned af et tog[4].

For at stereoperspektivet skal fungere nogenlunde troværdigt, skal en række faktorer dog være opfyldt, så som:

 1. Man skal sidde præcis det rigtige sted.
 2. Lydkilden skal være præcis den rigtige.
 3. Indspilningen skal være præcis den rigtige.
 4. Kablerne skal være præcis de rigtige, og helst præcis den samme længde.
 5. Forstærkeren skal være præcis den rigtige.
 6. Hver eneste mekaniske eller elektroniske del af højttaleren, herunder kabinettes udformning og isolering, skal være præcis de rigtige.
 7. Ørerne på lytteren skal være præcis de rigtige.

- Alt sammen med en tolerance på 0,2%.

...Men så virker det også!

Højttalere i ungdommens vår

Bale1

Når du er ung og tror at Watt er guden som opfandt højttaleren, så har du stadig magten over dit eget liv! Måske har du ikke råd, men du kan stadig ligge under dynen med en lommelygte, men du kigger på et par Cerwin Vega højttalere med en lækker 18" og en rød kant. Samtidig glæder du dig over det fancy design og fantaserer om de muligheder, som du ville have med sådan et par...
Din forestilling er, at piger vil flokkes om dig for at høre musik sammen, og på et tidspunkt vil du sætte temaet fra Paradise Hotel på, og så vil hun smide tøjet i ren ekstase. Hvis du bare har råd til et par store højttalere, så følger der adskillige store bryster med i købet. Fra illusionen starter, begynder du på alverdens underbetalte slavearbejde, i forhåbning om at få råd til nogle gedigne spilleæsker. Herfra tror du, at din lykke er gjort - men nej!

Adam, Eva og højttaleren

Striden om forvisningen fra Edens Have, drejede sig i virkeligheden om noget helt andet, end en slange og et æble. Det drejede sig om at:

 1. Adam ville have et lille og fikst surround-system med en subwoofer.
 2. Eva ville ikke acceptere noget som kunne kategoriseres som en højttaler, og som havde et rumfylde på mere end en tændstikæske.

- Og sådan blev det! Overtrædelsen af det 11. bud[5] medførte, at begge to måtte ud og lede efter noget meningsfyldt at tage sig til. Men da Eva stadig følte sig forsmået i anledningen, overførte hun en nedarvet aversion mod højttalere til alle efterkommere af kvindeligt køn. Du kan altså takke hende, når du står i en diskussion om, hvorvidt dine Cerwin Vega højttalere, som du har sparet op til i 5 år, skal blive eller forlade. Vores bud er, at du taber den debat!

Almene fejltagelser

Her er en liste med fejl, som du nu kender end andre:

 1. Det staves ikke "Højtaler"
 2. I et BOSE Lifestyle system, er der komponenter og plastik for under 900,- kr. Det billigste koster 19.995,- i butikkerne.
 3. Hvis en højttaler virker for lille til at kunne spille, så er den det nok! Naturlovene gælder også for højttalere.
 4. Lydtrykket fra en højttaler måles ikke i Watt, men i lydtryk (dB).
 5. Watt kan tilsyneladende måles i RMS, PMPO, DIN, FTC og noget som Bilka finder på, ved at gange summen af alle nævnte med 10. Ingen af dem siger noget virkeligt om det du tror du får.
 6. Hvis du virkelig mener det med dine højttalere, så lær noget om værdien "Q". Nørder bruger det til at regne på en højttalerenheds evne til at fungere i et lukket eller semiåbent fysisk miljø.
 7. Lydtrykket er en logaritmisk funktion. Det betyder basalt set, at lydtrykket ved en fordobling af den afgivne effekt, kun registreres som en marginal forøgelse af det menneskelige øre. Årsagen kan vi forklare, men den vil få dig til at græde!


Højttalere med småt

Hvilket per definition er en fysisk umulighed, men her er kommentarerne så:

 1. Hvis du er pige, så er alt i denne artikel spildtid for dig! Find på noget andet...
 2. Nå-nej - Videbæk Højttalerfabrik er vist lukket
 3. Vi ved at dette er kutyme i Sakskøbing, men prøv at abstrahere, hvis du er derfra.
 4. Det var nemlig sådan for højttaler-entusiaster, at de købte plader med trafiklyde, for at teste deres nye æsker...
 5. Det med at en 15" højttalerenhed er et absolut minimum.


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film

James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 26. juli - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 26. juli er dag nummer 207, hvorfor man naturligvis ikke kan komme gennem dagen uden netop at køre i en Peugeot 207.

 • Dagens bilmærke er dog Skoda.
 • Dagens vittighed finder vi hos bageren: Henter du ikke lige moderkagen som ligger i svangerskabet?
 • Dagens ost er en Prima Donna 45+

Begivenheder

 • 1869 - Martin Andersen Nexø fødes i en Rønne på Christianshavn af Ditte Menneskebarn.
 • 1908 - FBI, Federal Bureau of Investigation, bliver oprettet under navnet BOI, Bureau of Investigation.
 • 1913 - Ved Bramminge-ulykken afspores et eksprestog, bygget af AnsaldoBreda i Italien og 15 passagerer, heriblandt folketingspolitikeren Peter Sabroe, omkommer.
 • 1943 - Mick Jagger opnår den ultimative satisfaktion ved at blive født. Han har siden forgæves ledt efter en lignende tilfredsstillelse.
 • 1947 - CIA, Central Intelligence Agency, dannes.
 • 1952 - Eva Perón fælder for første gang en lille tåre for Argentina
 • 1959 - Kaiser Sozé fødes. Kevin Spacey mener nu det var ham... .. men ikke hvis man spørger direkte.
 • 1994 - Den russiske præsident Boris Jeltsin indvilliger i at trække alle russiske styrker tilbage fra Estland.
30px-Cquote1 svg Der er alligevel ikke mere vodka tilbage 30px-Cquote2 svg
Jeltsins begrundelse for tilbagetrækningen


 • 2014 - Selv om lottotallene er lige ud af landevejen: 5 - 3 - 7 - 6 - 4 - 4 - 6, er der ingen vindere. Til gengæld er der 170 kr. til 3 rigtige.


cy:
Personlige værktøjer