Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4
Breinholdt


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 7.538 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Share 1 Share 2 Share 3 Share 4 Share 5 | Uk De Fr
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link

Tema-kategori: Billedegalleri


Clock
Uaktuelle begivenheder

31. Aug 2014, 6:43
Raceoptøjer i Norden!
21. Dec 2012, 21:25
Nyhed:Dommedag aflyst
25. Sep 2012, 20:13
Nyhed:Optikere taget i snyd.


Central icon small featured
Vagthavende vejrvært

Host5 tall


ThumbsUp
Udvalgte artikler


ThumbsUp
Folk der ikke ved noget
oprettet d. 02. Oct 2006, 21:58
ThumbsUp
Nik & Jay
oprettet d. 03. Oct 2006, 17:47
ThumbsUp
Henrettelse
oprettet d. 14. Mar 2007, 20:31
ThumbsUp
GPS
oprettet d. 13. Jul 2008, 15:50
ThumbsUp
Leonardo Da Vinci
oprettet d. 17. Sep 2008, 6:16
ThumbsUp
Street Cred
oprettet d. 22. Sep 2008, 16:16
ThumbsUp
Niveri
oprettet d. 28. Nov 2008, 19:10
ThumbsUp
Franklin D. Roosevelt
oprettet d. 03. Mar 2009, 18:28
ThumbsUp
Drive by shooting
oprettet d. 31. May 2011, 13:19
ThumbsUp
Amish
oprettet d. 29. Mar 2014, 11:22

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1 Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen

Hop til artikel

Spademanns guide til at blive en diktator

ThumbsUp
Bullseye
Bush plakat

Dette kan blive dig!

"En diktator er det samme som en præmenstruel kvinde."

~ Mao


"Nej, man kan forhandle med en diktator."

~ Woody Allen


"Følg denne guide, og du får stor succes i livet. Det virkede i hvert fald for mig!"

~ Jimbo Wales om Denne guide og hans nylige udnævnelse til diktator i Zimbabwe og Kenya


"And how do you stop an evil dictator? You cut off - her ressources!"

~ Janice om hvordan man overvinder Regina


Har du altid drømt om at stå på en balkon og se en enorm folkemængde, der hylder dig? Synes du, dit ansigt er så smukt, at det burde være på store og frygtindgydende plakater rundt om i landet? Ville du nyde at bede dine hjernevaskede politibetjente om at "fjerne" alle de mennesker, du ikke kan lide? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så er en karriere som diktator måske noget for dig!

Begyndelsen

Ligesom i alle andre jobs er penge som regel det vigtigste, hvis man vil være diktator. Penge kan være svære at skaffe for den almindelige dansker, men også det kan denne guide hjælpe dig med. Her er en liste over de steder, hvor man bestemt ikke kan skaffe penge nok til at starte sit eget diktatur (alle andre steder er et forsøg værd):

 • Den lokale sparekasse. De kræver altid at få at vide, hvad pengene er til, og de bryder sig sjældent om at låne penge ud til iværksættere.
 • En limonadebod. Det giver nærmest sig selv. Ingen drikker hjemmelavet limonade i år 2012!
 • En pagt med Djævelen. Han snyder dig med garanti, så du ender med at suse brændende rundt på en motorcykel hver nat.

At finde et land

Nu da du har fået samlet nogle penge ind, skal du til at finde et sted til diktaturet. Problemet med verden i dag er, at alle beboelige og ubeboelige steder allerede er snuppet. Derfor bliver du nødt til at overtage et eksisterende land. Du kan fra starten af glemme alt om et land i Europa ... Og ja, Costa del Sol er en del af Europa. Du må søge længere væk. Nogle af de sydamerikanske, de fleste af de asiatiske og alle de afrikanske lande er mulige diktaturer. Det er bare med at finde sig et passende land. Vi her på Spademanns Leksikon anbefaler, at du lukker øjnene, kører din pegefinger rundt på et kort over Afrika og vælger det land, fingeren står på, når du åbner øjnene igen.

At få magten

Der er både en langvarig og en kortvarig måde at få magten over et land på. Da forfatteren til denne artikel er doven, vælger vi at beskrive den kortvarige. Nu får du endelig brug for dine surt tjente/lånte/stjålne penge, for nu skal der købes våben og lejesoldater. Våben er meget lette at få fat i, hvis man har de rigtige kontakter. Hvis du blot skal have overstået invasionen, kan du nøjes med et par bomber. Er du derimod den sadistiske type, kan du også bruge diverse torturinstrumenter og knive. Har du valgt et mindre land, kan invasionen klares på under en uge.

At skabe et samfund

Det vigtigste i ethvert diktatur er politiet/militæret. Uden dem ville dit lille fine land hurtigt gå i opløsning. Derfor skal du have dem til at være ekstremt tro imod dig. Det kan gøres på to måder: Enten ved hjælp af tillid eller ved hjælp af frygt. Vi anbefaler frygt, da det er klart den sjoveste måde. En anden vigtig ting i et diktatur er propaganda. Sæt gerne en masse store plakater og statuer med dit ansigt op rundt omkring i alle landets større byer. Det er også en god idé at finde en gruppe, du kan give skylden for alle de dumme ting, du gør. Små religiøse grupper såsom jøder og buddhister er særdeles brugbare til den slags tricks.

At finde på et godt navn til landet

Findes der en mere effektiv måde at kunne blive husket for eftertiden på? Sandsynligvis ikke! Som diktator kan du lave landets navn om, som du har lyst. Et godt sted at starte er ved landets betegnelse, da dette er en god mulighed for at slå dit image fast. Gode eksempler er:

 • Republikken... eller Folkerepublikken...
 • Bedre endnu: Den Demokratiske Republik...
 • Hvorfor ikke gå hele vejen og kalde landet: Det Glorværdige, Uafhængige Demokrati...

Undgå disse navne, da de hurtigt vil kunne stille dig i et dårligt lys:

 • Diktaturet...
 • Politi- eller Militærstaten...
 • Det tredje rige
 • Den Almægtige, Nationaliske, Overlegne, Kannibalistiske Voldsrepublik...

At skabe sig et image hos pøbelen

Et godt image er meget vigtigt, hvis du vil have folket til at respektere/frygte dig. En sikker vinder er naturligvis at få dem til at tro, at du er intelligent og dræber alle, der ikke arbejder til, de dør. Det er dog smartest at starte ud med at virke, som en total menneskeelsker, som kun ønsker det bedste for dit folk, (for så vil du ikke behøve punge milliarder ud til våben, hære og bestikklse af magthavere - du vil nemlig blive valgt demokratisk)og så BAM! Når du så har magten, så kan du enten a) Langsomt blive til en liderlig gammel mand. Hvis du har været tilstrækkeligt overbevisende i din rolle som hippie, vil folket højst sandsynligt ikke opdage, hvad der er sket med dig, før det er alt, alt for sent... b) Lige efter du er blevet valgt til konge for evigt ved dit (selvfølgelig) fuldt ud demokratiske valg, SÅ skal der ikke skortes på magtmisbrug, undertrykkelse og tortur... Er du villig til at satse lidt, er "Turkmenbashi-stilen" imidlertid også værd at prøve. Den går i al sin enkelthed ud på at opføre sig så tosset som muligt. Vælger du den stil, kan du også få lidt humor ud af at henrette folk, da det giver dig fuldstændigt frie hænder til at myrde dem på sjove måder. Den kan desværre også få dig smidt af tronen langt tidligere, end du ville være blevet, hvis du var seriøs.

At udse sig en efterfølger

Du må se det i øjnene. Du lever ikke evigt. Så for at være sikker, at dit terrorregime vil fortsætte et godt stykke tid endnu uden dig, må du vælge dig en efterfølger. Vigtigt er det dog, at vedkommende ikke skal kunne overgå dig, da det vil sende dig ud i glemslens tåger alt for tidligt. Her er et par gode valg.

Den trofaste hjælper

Et godt valg er selvfølgelig en af de personer, der hjalp dig til magten i sin tid. Du bør dog være yderst påpasselig med at udvælge for tidligt. For det første kan du ikke være sikker på, at personen vil være trofast til evig tid. Og for det andet er der større risiko for, at vedkommende bliver utålmodig og sender en snigmorder for at gøre det af med dig.

Børn

Lad det blive sagt til at starte med. Satser du på, at dit barn skal efterfølge dig, så søg for at holde det fra moren. Mødre har uden tvivl de bedste hensigter, men kan lære barnet skadelige ting såsom:

En alternativ mulighed

Der er dog også en anden måde at starte ud på, og det er ved at få en solid våbenmagt i ryggen. Da Sovjetunionen desværre nu er en saga blot, er der kun ét sted, du kan henvende dig, og det er hos USA, der så til gengæld er kendt for tidligere at have støttet flinke fyre som Saddam Hussein og Osama bin Laden. USA er således et tveægget sværd, der godt kan falde dig i ryggen, men som regel først, når du har fået bygget dig et tilpas godt styre op til, at du enten kan forsvare dig eller gemme dig, hvor de ikke kan finde dig.

Hvor du tidligere fik USA's støtte blot ved at proklamere, at den siddende magt var kommunister, bliver du i dag nødt til at gribe til en anden taktik og kalde dem for terrorister (og dig selv for kapitalismens forkæmper nummer 1, men det kan man sagtens leve med et par dage).

Herefter er det blot at udpege landet, hvorefter USA smadrer det, du kommer til magten, og styrer det efter de regler, der tidligere er beskrevet.

Held og lykke og god arbejdslyst ...


Ønsker du et vide mere?

Så køb (og læs) bogen Sådan styres verden: en håndbog for kommende diktatorer af André Guillaume.
Flimmer Flimmer Flimmer Flimmer


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede
>

Red velvet
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriJames bond1
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film
James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 2. september - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 2. september er Store Rydopdag i Danmark, hvor vi smider alt det ud, som vi fik købt for meget i går.

Begivenheder

 • 1666 - En brand i et bageri i London breder sig til store dele af byen. Under branden, som varer fire døgn, nedbrænder over 10.000 bygninger og folk må leve af brunsvigere resten af måneden.
 • 1686 - Den tyske hær tilbageerobrer Buda fra tyrkerne. Tyrkerne får dog lov at beholde Pest.
 • 1773 - Der indføres forbud mod privat brændevinsbrænding på landet. Første skridt til affolkning af landsbyerne er begyndt.
 • 1807 - Københavns bombardement starter - Englænderne har dermed titlen som verdens første terrorister, da der med overlæg bombarderes civile.
 • 1945 - 2. verdenskrig slutter med en fantastisk afslutningceremoni i Japan.

Født

 • 1952 - Jimmy Connors, amerikansk tennisspiller. Jordmoderen får ham helt ud på 2. serven.
 • 1966 - Salma Hayek, mexicansk skuespiller begynder straks efter fødselen at amme sig selv.


cy:
Personlige værktøjer