Forside

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Banner4.png
Bubber.PNG


Spademanns Leksikon er den frie encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, Politisk korrekthed og utidig kildekritik. Her bestemmer du selv tingenes rette sammenhæng uden smålig skelen til fakta.
I øjeblikket har vi 9.244 artikler og du kan redigere dem alle eller oprette noget nyt og fantastisk. På vores skribentforside kan du finde mere information, og ellers kan du hente inspiration på Forum.


Send til Facebook Send til Twitter Digg It! Stumble It! Send til Delicious | Uk.gif De.gif Fr.gif
Ting du bør vide
30px-Cquote1 svg.png Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt. 30px-Cquote2 svg.png
Paven

Velkommen til vidensoraklet Spademanns Leksikon

Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uvidenhed i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.

Her er alle typer emner fra A Baal til Åpølse det er kun det ind i mellem der mangler. Se bare her:

Har du yderligere gode eksempler at placere på forsiden, så fremsæt et forslag på Lossepladsen

Værsgo' og begynd

Så kom igang. Der findes mange komplicerede emner i verden, der endnu ikke er defineret og forklaret på et sprog, som er en spademand værdig. Gør verden et bedre sted og fyld Spademanns Leksikon med halve sandheder og helstøbte løgne - der er nok at gøre. Er du her bare for lidt let underholdning er det også ok.

Missing Link.png

Tema-kategori: Ole Bornedal
Clock.png
Uaktuelle begivenheder

12. Feb 2017, 13:53
Nyhed:Kapitalismen virker!
31. Dec 2016, 19:45
Nyhed:Nytårsaften er aflyst
01. Apr 2016, 20:30
X-Factor vundet af negere
31. Dec 2015, 14:31
Nyhed:2016 aflyst
04. Dec 2015, 17:44
Nyhed:Lunte er gået amok!
30. Nov 2015, 12:20
Nyhed:Der er sgu' valg igen


Central icon small featured.png
Vagthavende vejrvært

Host5 tall.png


ThumbsUp.gif
Udvalgte artikler


ThumbsUp.gif
Pizza
oprettet d. 22. Aug 2006, 15:45
ThumbsUp.gif
Deja-vu
oprettet d. 08. Jul 2007, 19:47
ThumbsUp.gif
Kvalitetstid
oprettet d. 29. Nov 2007, 0:02
ThumbsUp.gif
Spademanns guide til fotografering
oprettet d. 05. Dec 2007, 12:58
ThumbsUp.gif
Stereotest
oprettet d. 11. Apr 2008, 15:47
ThumbsUp.gif
Leonardo Da Vinci
oprettet d. 17. Sep 2008, 6:16
ThumbsUp.gif
Valdemar Atterdag
oprettet d. 06. Nov 2008, 21:24
ThumbsUp.gif
Niveri
oprettet d. 28. Nov 2008, 19:10
ThumbsUp.gif
Franklin D. Roosevelt
oprettet d. 03. Mar 2009, 18:28
ThumbsUp.gif
Historiske benzinmærker
oprettet d. 19. Sep 2011, 13:43

Søsterprojekter - Spademanns Leksikon er et profitfrit foretagende som har en masse projekter kørende.


Wiki.png SpadeNyheder
Nyheder du ikke anede fandtes
Vælg tilfældig
SpademannsTV.png Spademanns TV
Sæbe og sadisme, side om side
Vælg tilfældig
Kamera.gif Spaderazzi
Vi lugter røgen fra den brændende pistol, før den går af
Vælg tilfældig
Enspand-why.jpg Spademanns svarer
Her er du altid sikker på at få et svar
Vælg tilfældig
Hjerteico1.png Kærestebreve 2.0
Kærlighed - i et leksikon. Der har det da ikke noget at gøre.
Vælg tilfældig
Tegnestift.gif Spademanns guide til...
Instruktioner til ting du ikke finder andre steder
Vælg tilfældig


Anbefalet artikel - ...direkte til dig

Dette er kun en uddrag af artiklen


Hop til artikel

Håndbold

ThumbsUp.gif
Bent har fået øje på en højtflyvende bold Et højtråbende citat fra Thomas Kristensen og Bent Nyegaard:
30px-Cquote1 svg.png Eeeej, Lindberg, det ku' du da ikk' finde på? 30px-Cquote2 svg.png


Haandbold.jpg

Hunbold spilles ikke nær så hårdt og råt som hanbold. Alligevel vælger mange hanboldfans at se kampene.

"Det gælder om at få den ind mellem stængerne - sværere er det ikke"

~ Ulrik Wilbek


"Gå tilbage!! KØR-KØR-KØR!! Heeee-ey! Udvisning!"

~ Bent Nyegaard om høvdingebold-tilstande i en håndboldkamp


Håndbold er lige som fodbold, bare med hænderne. Men det er også lige som boksning, bare uden handskerne.

Håndbold opdeles i hanbold og hunbold. Hanbold er mere boksning end hunbold, mens hunbold er mere sex end hanbold. I øvrigt er der en målmand og sex på hvert hold.

Håndbold er endvidere en tv-serie i flere afsnit end M.A.S.H. og Matador. Den bliver dog ikke genudsendt helt så ofte.

Fakta

 • Ikke kun Anja Andersen går over stregen i hunbold
 • Der er to dommere som skiftes til at dømme
 • Der bliver ofte dømt skridt i hunbold
 • Der spilles først i den ene ende af hallen og derefter i den anden - lidt som i tennis.
 • Hvis Ulrik Wilbek er træner får holdet automatisk en medalje.

Spillere

På en håndboldbane er der 6-7 spiller på hvert hold. Deres primære opgave er at kaste bolden i modstanderens mål, og forhindrer at modstanderen gør det samme i deres eget mål. Et ganske simpelt spil, men alligevel kræver det en streng rangorden for at undgå det totale anarki på halgulvet:

 1. Playmakeren er ham/hende som skal styre et angreb. I kvindehåndbold er det typisk den med de glatteste ben. Playmakerens opgave er at finde huller i modstanderens forsvar, for derefter at skyde eller løbe igennem dem. Hvis ikke man kan finde nogle huller, så må man aflevere til sine backs.
 2. Backerne er der to af på hvert hold. De er verdensmestre i at udføre back-kryds og afleverer derfor kun i yderste nødstilfælde ud til fløjene. Backerne er typisk garderhøje håndboldspillere, som var for store til fodboldholdet og for små til basketholdet.
 3. Stregen er faktisk et navn på en håndboldspiller. Vedkommende ligger bag fjendens linjer og niver og prutter efter modstanderens forsvarskæde, for at skabe plads til sin playmaker eller backs. Typisk er en streg et fedt brød, der ikke løfter under 150 i bænkpres.
 4. Træneren er ham som står og råber og skriger på sidelinjen. Mange tror at hans ord er lov, men det er ikke tilfældet. De fleste håndboldspillere lytter ikke efter hvad træneren siger, da man ofte ved bedre selv. Kun fløjene og målmændene gider lytte efter træneren - for de er de eneste som han pr. lov ikke må skælde ud.
 5. Fløjene er næsten nederst i hierarkiet, og er derfor strategisk blevet placeret så yderligt som muligt på håndboldbanen. De deltager sjældent i et angreb, og skal sådan set bare løbe frem og tilbage på sidelinjen og agere lydbarriere mellem den skrubskøre træner og de andre holdkammerater.
 6. Målmanden er ham som står inde i kassen, som det er lovligt at skyde - så hårdt man kan - efter. Et sølle erhverv, men så er det jo meget heldigt, at alle målmænd som regel kun har et antal hjerneceller som kan tælles på to hænder. Og hvis du som målmand troede du måtte være med til et angreb, så kan du godt tro om igen.
30px-Cquote1 svg.png Today was gonna be the day, but they'll never throw it back to you 30px-Cquote2 svg.png
NEJ, en målmand deltager ikke i et angreb!


Europa- og Verdensmesterskaber

Fire gange om året, afvikles "Europa-mesterskaberne i Håndbold". Dette suppleres med at der to gange om året yderligere afholdes "Verdens-mesterskaberne i Håndbold" - altså i alt 6 internationale mesterskaber om året, fordelt på to kønskvoteringer og dermed i alt 12 mesterskaber om året, ud over de nationale.

I de to gange seks turneringer deltager de samme 16 lande, som igen er repræsentative for de nationer i verden hvor sporten udøves. Blandt de 16 lande er der så bare igen kun fire, hvor sporten udøves af mere end 300 aktive, hvoraf de godt 100 kan siges at tilhøre en sportsligt konkurrerende skare. Heldigvis er Danmark landet hvor håndbold blev opfundet, og derfor er vi næsten altid kvalificeret blandt de 32 bedste[1], der årligt deltager i alle 12 internationale mesterskaber.

Alligevel lader pøblen af journalister som dækker denne endeløse serie af fuldstændig ligegyldige begivenheder, lader sig hver eneste år bedrage, og således skriver de en uendelig serie af artikler op til hvert eneste mesterskab, hvor de udråber de danske håndbold-mænd/betonlebber kvinder til de sikreste guldvindere i historien, lige op til det punkt hvor holdet bliver slået ud i en af de 4 indledende runder, hvorefter selvsamme bladsmører udnævner holdet til "Det ringeste møg-lorte-pisse-bæ-hold NOGENSINDE"[2].

Uanet for den større befolkning, gemmer der sig en detaljeret forskel på de seks årlige internationale mesterskaber for mænd og de seks for kvinder:

For mænd

Herrehåndbold er et besynderligt organiseret slagsmål, hvor man i stedet for at gribe til "Olfert" slet og ret griber til omfattende og ukontrolleret vold, kombineret med tyr af harpiksindsmurte genstande mod modstanderens ansigt.

30px-Cquote1 svg.png Den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særlig skærpende omstændighed. 30px-Cquote2 svg.png
Straffelovens §245 om herreholdbold.


Skarpe observanser har - ganske berettiget - kaldt håndbold for "Bonderøvskasteleg", hvilket vel er den mest dækkende betegnelse for sporten, der endnu er anvendt i moderne litteratur.

6 gange om året vender danske, mandlige håndboldspillere tilbage til deres respektive klubber for at modtage de umælende tåber af fans' hyldest, efter at de er blevet slået ud af så mægtige nationer som Island eller Guernsey. Men hvad pokker gør det!? Farcen gentager sig alligevel om et par måneder.

For kvinder

AnjaAndersen1.jpg

To kvinder og en mand forklarer hvorfor de tabte til Angola. Gæt hvem der er hvem...

Uha! Her bevæger vi os over i en helt anden og mere penibel kategori, og man kan da heller ikke beskrive kvindehåndbold, uden at komme forbi emnet "sex".

De kvindelige mesterskaber i håndbold er en slags overdimensioneret scorelejr for lesbiske, overvægtige traktorkastere fra østblokken, og disses lavintelligente blondine-skøger fra de skandinaviske lande.

Når de kvindelige mesterskaber i primitivitet ruller hen over skærmen, vil man uophørligt opleve en eller anden gimpe, der med flakkende øjne[3], vil anvende ordene: "Rigtig-rigtig", "virkelig-virkelig", "super-super" eller "over-over" i flæng.

Her er vi faktisk lige nødt til at bryde ind, inden det bliver alt for pinagtigt. For hvem fanden har suppleret disse i forvejen debile kvindfolk med så ringe sproglig forståelse. Her tager vi lige "Bøjninger for 2. klasseselever, afsnit 1":

 • Førstegradsbøjning: God.
 • Andengrads bøjning: Bedre.
 • Tredjegrads bøjning: Bedst!

Og for håndboldspillere:

 • Førstegradsbøjning: (Findes ikke)
 • Andengrads bøjning: "Rigtig god".
 • Tredjegrads bøjning: "Rigtig-rigtig god".
 • Fjerdegrads bøjning[4] "Rigtig-rigtig-rigtig god".

Som for naturlovene, så findes der naturligvis afarter af sproglige varianser der gør op med normerne. Inden for de næste 4-5 måneder[5], må det forventes at der er en kvindelig håndboldspiller, der opfinder "5. grads bøjningen".

Ved siden af det, så er kvindelige håndboldspillere selveste indbegrebet af betonlebber, men trods deres mangler på det personlige plan, så står der helt sikkert en journalist klar til at give dem en prober sviner, når de vender tilbage fra verdensmesterskaberne efter at have tabt 100-10 til Ægypten i de indledende runder, uanfægtet det forhold at der i Ægypten er 25 aktive håndboldspillere og at ikke én eneste af dem er erklæret lesbisk.

Trine Troelsen.jpg

Trine Troelsen - ikke lækker endnu, ifølge Spademanns Leksikon.

Og så igen: Tilbage står at en eller anden skoleelev finder Trine Troelsen lækker. Så forstå følgende: En kvindelig håndboldspiller bliver kun MILF, når hun har fået doneret fra "anden side". Det ser ikke som en del af en naturlig forplantning.

Regler

Vi kunne forklare dig reglerne i håndbold, men det ville ikke give mening. I stedet har vi opfundet en officiel guide for dommere til forståelse af reglerne.

Regler i håndbold for hvermand!
Regel Betydning
Skridt (For kvinder) Kvinderne tager hinanden i skridtet.
Skridt (For herrer) "Spilleren må maksimalt tage tre skridt mens dommeren ser det
Ellers er det normalt 7-8 stykker du kan tage".
Overtrådt "En spiller må ikke befinde sig med begge fødder i mere end 3,2 sekunder,
inden han slipper bolden, og ellers dømmes straks 3-meter kast"
"Armen oppe" Kommentatoren skal straks og uophørligt skrige:
"Nu skal der afsluttes!"
Fejlscreening (For kvinder) Modstanderen har stadig tøjet på.
Fejlscreening (For herrer) Modstanderen lever stadig, og har indtil flere tænder intakte.
3-meter kast. Der må tyres en hård bold i fjæset på nærmeste modstander.
Time-out Nu skal der tænkes i kommentatorboksen.
Mon de finder en løsning på den globale opvarmning?
Angrebsfejl Det er snart 10 sekunder siden at Thomas Kristensen har sagt det.
Det har ingen betydning, ud over at bolden skifter hånd.

Håndboldøkonomi

Håndbold er ofte funderet på et mildest talt spinkelt økonomisk fundament. Det skyldes en kombination af flere af følgende elementer:

 1. Spillerne er sjældent økonomisk eller merkantilt uddannede, og har et ret urealistisk forhold til debet og kredit. Deres lønkrav er præget af denne manglende viden.
 2. Håndboldfans er nogle tro- og æreløse bonderøve, der kun tager til kamp, hvis de har fået krejlet sig til en fribillet.
 3. Lederne i håndboldklubberne er nogle urealistiske og dog idealistiske tabere, der tror at der er en tønde guld i ethvert mesterskab eller for enden af regnbuen.
 4. Sponsorater i håndbold kan omfatte dem som laver "Bred Last" skiltene til lastbiler. Der er plads til et sådan banner på de 6 piger på banens røv, men der er ikke pokkers mange skilteproducenter, så prisen for reklamepladsen er lav!
 5. TV-aftalerne for området er temmelig usle, og skal leve i konkurrence med langt mere eksponerede sportsgrene, så som curling eller petanque.

Som et resultat af denne mildest talt uheldige cocktail, er der jævnligt håndboldklubber som går konkurs. Heldigvis for sporten, har det at gå konkurs ingen anden konsekvens, end at klubberne genopstarter i en fusion med en mindre lokal klub og under nyt navn. Spillerne har selvfølgelig ingen anden chance end at spille som amatører[6], indtil der er en ny fantast, der finder en nu imaginær sponsor, som gør at der kan tegnes nye kontrakter.
Samtidig starter cyklussen forfra, og den nyfusionerede klub lægger et budget, hvor de vinder samtlige internationale mesterskaber, men dog uden at de skal påregne at have rejseudgifter - deres sponsor må jo selvfølgelig forventes at være SAS.

Håndbold er i sandhed en vidunderlig sport.

Noter

 1. Ud af 16 mulige.
 2. Måske pakket ind i et en anelse mere sofistikeret sprog, men meningen er den samme og primitiviteten er intakt.
 3. Selvfølgelig på grund af skammen over at have lidt et helt igennem nedværdigende og alligevel fortjent nederlag til et hold som ingen normale mennesker kan stave navnet på.
 4. Og ikke så sjældent anvendt!
 5. Og yderligere 3 mesterskaber.
 6. Måske med lidt honorar i form af kørepenge til- og fra Rom på daglig basis og selvfølgelig skattefrit.


Vi sagde jo det kun var et uddrag. Brug linket foroven


Spademanns Billedleksikon - Vi kommer jo ikke uden om det.

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøåSpademanns BilledleksikonSpadeBillede.png
>

Red velvet.jpg
Kategori:FilmJames BondDanjel CrackTimmiti DaltonPirs BroznnnnRådjer MårSjån KonneriThe James Bond Age
The James Bond Age
Musik | Øser | Sprut | Piger | Gadgets | Skurke | Frimærker | Film

James Bond Stuff
James Bond 007 Movie Theme Music01:44

James Bond 007 Movie Theme Music

The James Bond Age er vores hyldest til vores tids største stilskaber både indenfor stil, mode, druk, smag, kvinder og gadgets. Han er så stor at han må skiftes ud en gang imellem for han kan jo som bekendt ikke dø. Men hvad nu hvis du som hjælpeløs chick eller brutal morder skulle møde agent 007. Ville det ikke være godt at kende nogle detaljer ud over dem du selvfølgelig har fået fra at kigge samtlige film igennem.

Det kunne være James Bonds.....:


...og selvfølgelig har du resuméer af samtlige film med agent 007

Tidslinie

Dagens James Bond Automobil
AstonMartin.jpg

Den berømte Aston Camilla Donna Martin fra 1966...Bond kunne aldrig drømme om at køre over i højre vejbane.

Bond er englænder. Bond kører engelske biler. Bond er venstreorienteret!? Nej, nej,nej!!!! Bond er lige så korrupt som alle andre spioner. Specielt har Tyskland haft held til at købe Bond til en tur i en BeemerWeemer og de virkelig hardcore-kendere har set ham i en Huyndai på gule plader, en Skoda Fabia med barnestol på bagsædet, en Lomborghini, en Velo Solex og en Volvo 542.

Dette har dog kun været når Aston Martin, Jaguar, Rolls-Royce ikke har villet betale for at få deres biler smadret på film at det britiske efterretningsvæsen har gået ind og har fundet mere villige samarbejdspartnere.

Alle englændere er venstreorienterede og har venstre vigepligt for alt hvad der kommer fra venstre.Udvalgte film dvs. næsten alle
Hvordan var det nu med den vodka Martini?
Martini.jpg

her ses en agent, der har kigget for dybt i glasset.

 • 3 dele Gordons gin
 • 1 del vodka
 • 1 del Kina Lillet(grape-tonic)

Blandingen hældes i en stor mælkejunge hvorefter den først skal have være gennem 10 jydske byer som enten starter med J eller B (ikke Jelling eller Brande).
Derefter puttes to elektroder i og den gennemgår en elektrolyse-proces og den tiloverværende ilt isoleres i et reagensglas.
Masser af tøris tilsættes.
Derefter skal mindst én bondbabe ånde ned i den (Helst Ursula Andress) og hun skal derefter tage jungen ind til sit bryste og ryste(schäjke den)
Indholdet fordeles nu i tre hundrede Martini-glas så James ikke løber tør.


Flere film ...du troede vist lige at vi glemte dem, hva'?


Dagen i dag: 24. februar - Her kan du se vores dato artikel for i dag.


Den 24. februar er skuddag de år, der ikke er skudår.

Dagens navn er Herman Bang.

Dagens fugl er frostskaden.

Begivenheder


cy:
Personlige værktøjer