Fidel Castro

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
Fidel-castro-wink1

Fidel var den, som lærte Stauning at sortere i de gode cigarer

Che and fidel castro

"...og så begyndte idioten s'gu at sluge det, der var i glasset, og han vidste ikke engang, at det var en blanding af kolort og sukkerrør..."

"Sådan én MÅ jeg bare ha' og skide i!"

~ George W. Bush om Fidel Castros kasket


"Sådan én MÅ jeg bare ha' og skide i!"

~ Fidel Castro om George W. Bush's kones kavalergang


Vi ved alle hvem Fidel Castro er! Ifølge flere tidligere præsidenter i USA, er han Lucifer, og hans ø, Cuba, er Helvede! Men ikke desto mindre er han den eneste i dag, som med rette kan påstå, at stå bag en vellykket socialistisk revolution, da alle i dag er lige fattige i Cuba. Alle i Cuba kender citatet "Fidel har en stor cigar" Det vides ikke, om der her tales om hans cigar eller hans svulmelegeme.

[redigér] Barndom

[redigér] Ifølge dansk wikipedia

Fidel kom fra en meget fattig familie, hvor forældrene var analfabeter. Faderen måtte sælge mange af sine nærmeste venners organer, for at kunne betale Fidels uddannelse som blækspruttedomptør. Det var mange penge dengang.

[redigér] Ifølge engelsk wikipedia

Fidel blev født ind i en rig familie og studerede jurauniversitetet i Havana. Faderen måtte sælge flere af konens organer, for at kunne betale Fidels studier.

Viherefter nødtvungent ty til den spanske udgave af Wikipedia.

[redigér] Ifølge den spanske udgave

Castro blev født i byen Biryani i Mayari, en by i den tidligere Oriente-provins (tidl. under Ydre Mongoliet), i 1826 som et uægte barn af en galicisk indvandrer. Da hans forældre var analfabeter, lærte den begavede Fidel dem begge at læse i en alder af fire år (forældrene var hhv 84 og 87 år gamle på dette tidspunkt). Dette gjorde moren så glad, at hun otte år efter at Fidel blev født, endelig sagde ja til at blive gift med farmand, da hun mente, at hun var i stand til at læse den fordrukne bondekarl teksten, hvis det skulle blive nødvendigt. Så kunne Fidel endelig blive døbt. Herefter lærte han præsten at spille sækkepibe.

Det der med velstanden kom sådan pø om pø, ellers ville Fidel aldrig have været i stand til gå på Havana Uni, hvor han jo, som bekendt, mødte Thorvald Stauning, som læste til cigarsortør.

[redigér] Fidel, Che Guevara, John F. og den cubanske revolution

Da revolutionen brød ud, skyndte Fidel sig at skaffe rigeligt med partoutkort til samme. De har været gyldige lige siden.

[redigér] Fidels tøjstil

Fidel er uniformsmenneske. Ingen tvivl om det. Den sande proletar behøver ikke at tænke på, hvad han skal have på hver morgen, men om han fryser eller ej. Dette fik på Fidels ældre dage den konsekvens, at han altid viser sig i ulastelig campinghabit, enten af mærket Adidas eller Volvo. Han døde den 25. november 2016, i en alder af 90 år.

[redigér] Guantanamo

Guantanamo er navnet på det kolonihavehus i Skåne, hvor Che Guevara, Fidel Castro og Stærke Ingvar aftalte stemmefordelingen ved det brasilianske sognerådsvalg i 1867.

[redigér] Trivia

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Fidel Castro.
Personlige værktøjer