2017

Fra Spademanns Leksikon, den både frie og sande virkelighed

Skift til: Navigation, søg
År:
2019 2018 2017 - 2016 - 2015 2014 2013
Årtier:
2040'erne 2030'erne 2020'erne - 2010'erne - 2000'erne 1990'erne 1980'erne
Århundreder:
22. århundrede - 21. århundrede - 20. århundrede

Prins Henrik er stadig Dronningen af Danmark.


2017 (dansk: 2016 2.0) - hvor har vi dog savnet dig! Med Donald Trump i Det Hvide Hus, Brexit på vej og Marine Le Pen ved valgurnerne, kan det kun blive et godt år.

2017.jpg

[redigér] Januar

 • 1. januar - Røvhullerne fra Islamisk Stat fejrer det Islamistiske Nytår: 39 døde i Istanbul. I Danmark slettes transkønnethed officielt fra listen over psykiske sygdomme - nu er det kun biologien den er gal med, ikke opvækst, erfaring og ydre påvirkning, som for alle andre.
 • 2. januar - Yousee vil stadig ikke fortælle, hvorfor en million mennesker i Danmark, ikke måtte høre Dronningens Nytårstale. Faxe Ladeplads straffes ekstra hårdt, og har i skrivende stund ikke fået deres daglige nyheds-fix af død og lemlæstelse.
 • 6. januar - Efter unge menneskers massive angreb på mennesker og bygninger med nytårsraketter beslutter politikerne sig endelig for at handle: De vil forbyde nytårsraketter. Skål og godt nytår!
 • 7. januar - En rapport fra de samlede amerikanske efterretningstjenester bekræfter det, som vi længe har anet: Vladimir Putin blandede sig i den amerikanske valgkamp for at sikre, at Hillary Clinton belv holdt væk fra Det Hvide Hus. Og apropos folk der ikke kan lide Putins mobberier: Donald Tusk går snart af som Overkommandooffisjant af EU, så Guy Verhofstadt har idag meldt sit kandidatur til posten - han skal i givet fald, vælges af folk som vi andre afskum har stemt på, ligesom en menig minister herhjemme, så nu kan vi kun vente på, at DF og Enhedslisten kalder EU-valgkampen "udemokratisk", samtidig at de hylder vores eget system.
 • 11. januar - Clare Hollingworth der som den første annoncerede 2. Verdenskrig i dagspressen er død, 105 år gammel. Hun nåede således desværre(?) ikke at annoncere 3., 4. el. 5. verdenskrig.


 • 17. januar - Theresa May meldte klart ud, at briterne virkelig ønsker det der "Brexit". Hun glemte bare lige at 48% af englænderne + det meste af Skotland ikke vil ud af EU. Guy Verhofstadt derimod, har meldt ud, at han alligevel ikke stiller op til jobbet som præsident for EU - årsagen skulle angiveligt være, at ingen kan lide ham.
 • 19. januar - I ligestillingens hellige navn, har Enhedslisten valgt, at 2017 skal gå med, at ingen mænd indtager indledende positioner i forbindelse med møder. Ligebehandlingsnævnet har endnu ikke udtalt sig, men de ventes at gøre det åbenlyse, at ignorere kønsdiskriminationen.
 • 20. januar - Ingen blandt sikkerhedsstyrkerne var patriotisk nok, til at plaffe stodderen ned. Donald Trump er med andre ord, taget i løgn ed, som USA's 45. Præsident... WWIII confirmed!
 • 23. januar - Årets Klovn, Donald Trump, har udstedt et dekret der udnævner datoen for sin egen indsættelse, til national helligdag. På grund af sin indsættelse.
 • 30. januar - endnu et dødsfald, denne gang Joseph Goebbels' sekretrær. Da den sovjettiske invasion i 1945, faldt på et - for tyskerne - ubelejligt tidspunkt, vides det ikke om førnævnte sekretær, nogensinde fik gjort sit arbejde færdigt.

[redigér] Februar

 • 1. februar - Alles favorit-psykopat, Donald Trump, har erklæret valutakrig mod EU, pga. konspirationsteorier vedr. Det Fjerde Rige Tyskland. TTIP-aftalen ligger nu i graven, og venter på at præsten smider jord på. Nu venter vi andre kun på, at Trump opsiger NATO's Musketér-ed, og bomber Norge.
 • 7. februar - Borgmester Michael Ziegler har meldt ud, at Lalandia 2.0 bygges i Høje Taastrup Kommune. Samtlige partier i byrådet, er glade for udsigten til 1000 nye jobs som livreddere og pommes frites-sælgere. Så har Svend Asmussen stillet træskoene, 100 år gammel. Der er dermed ikke længere ballade på Bullerborg.
 • 10. februar - det er kommet frem, at en revanchekamp i fodbold, fra EM-finalen i 1992, skal holdes på Brøndby Stadion. FCK har allerede meldt ud, at de agter at holde en revanchekamp for udbudsrunden om valget af stadion. Tyskland derimod udtaler, at man kan lære af historien: Danskerne stod i '92 og brølede "Deutschland, Deutschland alles ist vorbei!", men endnu engang kommer tysken anstigende over 20 år efter et nederlag, og vil have hævn. ...og apropos: Idag kom det frem, at Regeringen + DF har indført nogle juridiske definitioner af "danskere" - sådan nærmest, Nürnberglovene Anno 2017. Også har NATO nu afgjort, at den tyske værnemagt skal forsvare Europa, medens småhære - som Danmarks - bare skal rette ind efter den tyske overkommando. Igen. En spændende dag for teutonerne!
 • 13. februar - idag annoncerede Thomas Neuwirth, at hans alter-ego, dragshowet Conchita Wurst, ville blive lagt i graven, da rollen ikke er sjov mere. Alle dem der stemte på Conchita til Eurovision, blot for at få en trans på podiet, får sig nu en lang næse... De kunne jo bare have hørt efter, dengang Neuwirth proklamerede, at han altså kun er bøsse, ikke transseksuel.
 • 14. februar - Tyskland, Frankrig og Holland fejrer Valentins Dag, ved at blive afsløret i, at være i fuld sving med at sammenlægge deres respektive luftvåben. En unavngiven kilde (på Spademanns) gætter på, at det samlede navn skal være "De Nouveau Luftwaffe Europas".
 • 25. februar - Dansk Melodi Grandprix er løbet af stablen. 10 numre, som nok ikke har én eneste kandidat til Top 10 i Eurovision Song Contest, men i det mindste skal Dänemark ikke repræsenteres af ham hipsteren der sang om Vesterbro. GREAT SUCCES!

[redigér] Marts

 • 1. marts - forårets komme fejres samtidig med 10-årsdagen for Aktionsstyrkens RaidUngdomshuset. Demonstrationer, flyvende brosten og knipler, igen. Det er med andre ord, lidt svært at argumentere for, at de sure unger bare var "børn", da de nu 10 år senere, er 25-35 år, og stadig tror, at politiet går Ruth Evensens ærinde.
 • 2. marts - politiet gentog successen, og Raidede det ny ungdomshus. 9 anholdte, og indtil videre ingen døde rotter. På tv kan vi andre se nyhedsklip, hvor anarkisterne fra Ungdomshuset overfalder tilfældige forbipasserende, og derefter undrer sig over politiets uddeling af Knippelsuppe - gratis, apropos. Donald Trump har udstedt et dekret, der sikrer, at psykisk syge har ret til at bære våben. Med andre ord, er stodderen nu bevæbnet. Også har Boeing valgt at sagsøge den danske stat, da man føler sig røvrendt over, at Staten smider over 50 milliarder kroner efter et andet firma. Bare fordi at handlen med 99% garanti var afgjort på forhånd, behøver man da ikke at blive fornærmet.
 • 3. marts - Sverige bestemmer sig for at genindføre værnepligten for at imødegå truslen fra Rusland. Helt i tråd med de nyeste inklusionsteorier omfatter værnepligten også kvinder og indvandrere. En epidemi af religiøse anfægtelser, uventede graviditeter og hypokondri breder sig i Malmø, så man næsten ikke kan høre en håndgranat gå af i miles omkreds. Nej, vent, der var vidst én.. Nintendo Switch er udkommet, og man kan allerede købe et enkelt spil til den. Til gengæld virker venstre del af controlleren ikke, men Nintendo har en løsning klar: Hold den væk fra telefoner, ledninger, computere, metal, routere, tablets, høretelfoner, fjernsyn, LAN-forbindelser, højtalere, USB-porte og beholdere med vand i. Dvs. et almindeligt hjem (inkl. Nintendo Switch!). Lad nu være med at ringe til din bookmaker, at vædde 1000 kr på, at det er noget Spademanns har fundet på, for så er pengene væk!
 • 4. marts - MGP var igen i år en massiv succes på DR, hvor årets vinder var Frederik Y med sangen "Jeg tænder på togskinner". Nummeret regnes for bedre end det, DK i år stiller op med til Eurovision Song Contest.
 • 7. marts - Donald Trumps handelsrådgiver er muggen over, at kapitalismens højborg, USA, har underskud på handelsbalancen, i forhold til Tyskland. Han har derfor bedt prøjserne om at justere værdien på euroen, så USA kan tjene mere. Berlin har allernådigst informeret ham om, at det ikke er noget der afgøres i Rigsdagen, men i Den Europæiske Centralbank - fuldstændig i Donald Trumps ånd, tror rådgiveren ikke på det. Øvrige nyheder: Sydkorea burde bede Arizona om at justere på dollaren, så Asien kan tjene mere...
 • 9. marts - efter en hektisk dag, hvor Polen har nægtet at stemme på polske Donald Tusk som præsident for EU, valgte de øvrige lande, at minde Polen om, hvordan demokratiske processer fungerede. Donald Tusk rækker p.t. tunge fra Eurobabel, og bliver på posten.
 • 12. marts - En fødselsattest fra Kenya siger, at Barack Obama nok ikke er født i USA alligevel. Nu bliver det spændende at se, om han så ikke længere er titulær El Presidente alligevel, om et års tid eller to.
 • 15. marts - I Ministeriet for Uønskede Menneskelignende Væsener, har Inger Støjberg valgt at give kage, for at fejre sin udlændingestramning nr 50. Andre giver kage på deres fødselsdag.
 • 16. marts - De nederlandske vælgere har besluttet, at Geert Wilders ikke skal repræsentere landet udadtil. Om det skyldes, at man er uenig i mandens populisme, eller at man ikke vil give tyrkerne ret i, at Europa består af nazister vides ikke. Havde Geert Wilders vundet, havde Marie Krarup nok alligevel ikke stået på tv og kaldt ham "rabiat". Populisme/Pøbel-isme, ak ja. Til gengæld har Netto udtalt, at de sidste år smed 17.600 tons mad ud, i Danmark alene. Endnu en god dag, i I-landene.
 • 17. marts - den berygtede "parallelaftale" om Europol, er fremlagt til underskrift. Hvis Danmark sætter sit kryds på den stiplede linje, SKAL den revurderes senest d. 31/10 2020, og EU-kommissionen skal gøre det. DF har endnu ikke udtalt sig, men det bliver nok en sludder for en sladder.
 • 20. marts - For første gang siden 1834 skylder Kongeriget Danmark ingen penge, i fremmed valuta. Men bare rolig, verden er ikke af lave! Vi skylder stadig 650.000.000.000 kr. (Pyha, vi ånder alle lettet op). Du kan passende lægge din andel, på 114.000 kr, nede på det lokale kommunekontor.
 • 25. marts - Så er det 60-årsdagen for Rom-Traktatens ratificering, som fejres i Rom ved at statsoverhovederne for EU's medlemslande underskriver en målsætning om mere EU (og mere og mere og mere...). Storbritanniens Theresa May fik ikke en invitation, men ingen vil fortælle os hvorfor. Brexit, måske? Måske en dårlig omgang Spotted Dick. Ingen ved det.
 • 29. marts - Så har de åletærte-spisene briter begæret skilsmisse fra Europa. DF er euforiske, UKIP nægter at indse, at de ikke længere har en eksistensberettigelse. Og Skotland med flere pønser på at forlade deres familie, og TV2 vrøvler om mulige 20° imorgen. Som Omsen & Momsen sang i 80'erne, om danskernes ligegyldighed overfor alt andet end grill-vejr: "Men vejret, sommervejret vådt - det heldigvis vist temmelig godt imorgen. Så ved De dét."

[redigér] April

 • 4. april - Paella-spiserne på den Iberiske Halvø (der tales om Spanien, at du ved det, hvis dine geografiske kundskaber er som vores ungarnske), har sagt, at de ikke vil godkende nogen som helst aftale mellem Storbritannien og EU, medmindre den ikke dækker UK-eksklaven Gibraltar. En britisk minister har svaret igen, og truet Spanien med krig, a la Falklandskrigen. Skilsmissen mellem EU og Storbritannien, må derfor siges at gå, som de fleste skilsmisser nu gør: Barnets tarv ignoreres, medens far og mor skændes.
 • 10. april - Idag er det præcis 216 år, og 8 dage siden, at Slaget på Reden underholdt københavnerne. Dagen markeres udelukkende af Diogenes' efterkommeres landsmænds, naboer.
 • 15. april - esports-turneringen Copenhagen Games løber af stablen, med en CS-turnering kun for kvinder. Fordi i en "sport" hvor kønsbiologiske forskelle er ligegyldige, er dét åbenbart nødvendigt. Historien melder intet om, hvad de vil gøre, hvis mænd pludselig siger, at de føler sig som kvinder, og vil ind i ligaen.
 • 17. april - angiveligt har 51% af de tyrkiske vælgere fejret påsken ved, at slå Rigspræsident-embedet sammen med Kansler-embedet, eller hvad dén slags nu hedder i Lille-Asien. Eftersom sådanne lovændringer kun er prøvet af i 1930ernes Tyskland, 1940ernes Rusland og Afrika i bred forstand, er det usikkert hvad det fører med sig.
 • 20. april - endnu en god dag, for god tone: Sultan Erdogan I af Tyrkiet, har udnævnt en MF'er fra Enhedslisten til terrorist. Samtidig har Henrik Sass Larsen sammenlignet Sverige med selveste DDR. Men værst af alt, er det endnu ikke de obligatoriske 30°+ der skal til, før end danskheden smilende kan brokke sig over vejret.
 • 23. april - det er ikke d. 1. April, og alligevel har Harvard University meldt ud, at køn er noget flydende, der kan skifte fra dag til dag. Indenfor den næste uge, venter vi, at de præsenterer De Tre Sandheder: "Gud eksisterer, Han er på vores side, og Han vil have at vi vinder!" Også har Ghita Nørby 60 års jubilæum som skuespillerinde idag. Lidt af en bedrift, taget i betragtning, at kun 2% af de uddannede skuespillere i Danmark, kan leve af det. Så stort tillykke herfra, Fru Nørby!
Personlige værktøjer